Διεθνή

Σεισμός στις Φιλιππίνες

Σεισμός στις Φιλιππίνες
Σεισμός: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στις Φιλιππίνες.

Σεισμός: Οι Φιλιππίνες δοκιμάζονται καθώς μετά τις προειδοποιήσεις για το ηφαίστειο έρχονται και σεισμικές δονήσεις. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 της κλίμακας Ρίχτερ προκαλώντας την έντονη ανησυχία των σεισμολόγων της χώρας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, ο σεισμός σημειώθηκε μόλις 59 χιλιόμετρα από την περιοχή Caburan, ενώ το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 112 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Υπό τον φόβο της έκρηξης του ηφαιστείου

Οι μαζικές εκκενώσεις συνεχίστηκαν την Παρασκευή στις Φιλιππίνες κάτω από τη σκιά του πυκνού καπνού που έσβησε τον ήλιο και την τέφρα που κάλυψε σχεδόν τα πάντα σε ένα μεγαλύτερο μέρος του νησιού μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Ταάλ την Κυριακή.Τις πρώτες ώρες της Δευτέρας, άρχισε να εκρέει λάβα από το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Μανίλα. Είχε προηγηθεί, η εκπομπή πυκνού καπνού, γεγονός που επέτεινε την απομάκρυνση 8.000 πολιτών από την περιοχή.

Το Ταάλ είναι το δεύτερο πιο ενεργό ηφαίστειο των Φιλιππίνων. Το συγκεκριμένο ηφαίστειο βρίσκεται στη μέση λίμνης και είναι από τα μικρότερα της χώρας. Στα τελευταία 450 χρόνια ωστόσο έχουν σημειωθεί 34 εκρήξεις.

Περίπου 44.000 άνθρωποι έχουν συνολικά απομακρυνθεί από την «επικίνδυνη ζώνη» περίξ του ηφαιστείου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments