Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για αλλαγές στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων

ΚΥΣΕΑ: Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για αλλαγές στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων
ΚΥΣΕΑ: Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας.

ΚΥΣΕΑ: Λίγο πριν τη συνάντηση – έχει προγραμματιστεί για τη μια το μεσημέρι-  που θα έχει με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με θέμα τις τακτικές κρίσεις των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.  Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έχει προγραμματιστεί για τις 12:15. Ήδη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος έχει κάνει τις εισηγήσεις του στον πρωθυπουργό ο οποίος θα λάβει και τις αποφάσεις για το εάν θα παραμείνουν στις θέσεις τους ή αν θα αποστρατευτούν οι σημερινοί αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Η κυβέρνηση αποφασίζει έξι μήνες μετά την εκλογή της για το θέμα των αρχηγών ΓΕΕΘΑ σε μια περίοδο όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο. Σύμφωνα με πληροφορίες εκείνος που αναμένεται να αντικατασταθεί είναι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης δεδομένου ότι έχει συμπληρώσει τον ανώτατο προβλεπόμενο χρόνο των τριών ετών στο πηδάλιο του Πολεμικού Ναυτικού. Ο αντιναύαρχος Τσούνης ανέλαβε αρχηγός ΓΕΝ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 16/01/2017.

Ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου έχει συμπληρώσει έναν χρόνο ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ανέλαβε με απόφαση ΚΥΣΕΑ στις 25/01/2019) και προηγουμένως είχε υπηρετήσει επί διετία ως αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Εναν χρόνο βρίσκονται στις θέσεις τους οι αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς και του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Το αν θα υπάρξουν νέα στελέχη στις ένοπλες δυνάμεις ή αν θα ανανεωθούν οι θητείες εκείνων που τώρα βρίσκονται στα αντίστοιχα στρατιωτικά πηδάλια θα ξεκαθαρίσει λίγο μετά τις 12:15 τομεσημέρι όπου θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments