Αθλητισμός

Ράφα Σοάρες: Κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ

Ράφα Σοάρες: Κατέθεσε πρόταση για την απόκτησή του ο ΠΑΟΚ
Ράφα Σοάρες: Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ δεν υπολογίζεται από τον νυν τεχνικό της Γκιμαράες.

Ράφα Σοάρες: Καινούρια δεδομένα στο θέμα της απόκτησης του αριστερού οπισθοφύλακα της Γκιμαράες από τον ΠΑΟΚ δίνουν οι Πορτογάλοι. Όπως αποκαλύπτει στο σημερινό της δημοσίευμα η «A Bola» με τίτλο «ο Αμπέλ Φερέιρα θέλει τον Ράφα Σοάρες στον ΠΑΟΚ», ο Δικέφαλος του Βορρά έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στη πορτογαλική ομάδα για την αγορά του αριστερού μπακ, η οποία ανέρχεται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις εδώ και αρκετό διάστημα, με τους Θεσσαλονικείς να ευελπιστούν πως η συγκεκριμένη πρόταση θα «ξεκλειδώσει» τη μεταγραφή του Πορτογάλου, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο στόχο της ομάδας για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Σοάρες δεν υπολογίζεται από τον νυν τεχνικό του πορτογαλικού συλλόγου, Ίβο Βιέρα, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το deal όσο το δυνατόν συντομότερα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εξαιρετικά πιθανό παραμένει και το σενάριο ο Ράφα Σοάρες να αποκτηθεί με δανεισμό και οψιόν αγοράς το ερχόμενο καλοκαίρι, αφού το θέμα με το FFP έχει περιορίσει τον ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τις μεταγραφικές του κινήσεις.

Ποιος είναι ο Ράφα Σοάρες

Ο Λουίς Ράφαελ Σοάρες Άλβες, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1995 στην πόλη Marco de Canaveses της Πορτογαλίας και ξεκίνησε να μαθαίνει τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της τοπικής Αλπεντοράντα, προτού μετακομίσει στις αντίστοιχες της Πόρτο το 2005. Η πρώτη επαγγελματική εμπειρία του Ράφα Σοάρες ήρθε μέσα από την Β’ ομάδα της Πόρτο, που αγωνίζεται στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ενώ την σεζόν 2015-2016, παραχωρήθηκε από τους «Δράκους» στην Κοΐμπρα με την μορφή του δανεισμού.

Με την φανέλα της Κοΐμπρα, ο 24χρονος μπακ πήρε την πρώτη του… γεύση από την κορυφαία κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος, καταγράφοντας 15 συμμετοχές με ένα γκολ και πέντε ασίστ. Την επόμενη σεζόν ο Ράφα Σοάρες παραχωρήθηκε και πάλι ως δανεικός στην Ρίο Άβε, με την οποία κατέγραψε 38 συμμετοχές με τρία γκολ και πέντε ασίστ, ενώ την σεζόν 2017-2018, παραχωρήθηκε και πάλι ως δανεικός στην Φούλαμ, με την οποία κατέγραψε τρεις συμμετοχές.

Μετά την περιπέτειά του στην Αγγλία, ο 24χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός επέστρεψε στην Πορτογαλία όπου φόρεσε την φανέλα της Πορτιμονένσε καταγράφοντας 11 εμφανίσεις και δύο ασίστ. Οι εμφανίσεις του Ράφα Σοάρες κέντρισαν το ενδιαφέρον της Γκιμαράες, που απέκτησε τα δικαιώματα του από την Πόρτο τον Ιούλιο του 2018, με τον Ράφα Σοάρες την διετία που αγωνίζεται στον πορτογαλικό σύλλογο να μετράει 46 συμμετοχές και εφτά ασίστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments