Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Άρης 4-2

Ολυμπιακός – Άρης 4-2
Ολυμπιακός - Άρης: Εντυπωσιακό παιχνίδι στον Πειραιά, με τους Ερυθρόλευκους να επικρατούν με 4-2 των Κιτρίνων, και να διατηρούνται στην 1η θέση της βαθμολογίας της Super League.

Ολυμπιακός – Άρης: Σε ένα πολύ ανοιχτό ματς στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-2 του Άρη στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Super League. Τέσσερις διαφορετικοί παίκτες βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους που παρέμειναν αήττητοι στη φετινή σεζόν και επέστρεψαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, υποχρεώνοντας τον Άρη στη δεύτερη ήττα του σε 12 παιχνίδια με τον Μίχαελ Ένινγκ στον πάγκο του.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να βάλει στο πλάι της επίθεσης τον Ματιέ Βαλμπουενά και τους Γκιγιέρμε, Μαντί Καμαρά και Ανδρέα Μπουχαλάκη στα χαφ. Από την άλλη, δεδομένων και των απουσιών, ο Ένινγκ χρησιμοποίησε τον Φαμπιάν Έμαν κάτω από τα δοκάρια, τον Αμπού Μπα στη μεσαία γραμμή και τον Ντάνιελ Μαντσίνι σε ρόλο εξτρέμ αντί του τραυματία Χουλιάν Κουέστα και των τιμωρημένων Λούκας Σάσα και Μπρούνο Γκάμα, αντίστοιχα.

Το ματς

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πιεστικοί από το ξεκίνημα, με τον Έμαν να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή σε δύο περιπτώσεις τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο πρώτο πεντάλεπτο. Ωστόσο, ο Άρης έχασε τις δύο πρώτες πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 13′, σε φάουλ του Χαβιέ Ματίγια, ο Ντάνιελ Λάρσον πήρε την κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Ζοσέ Σα ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λάρσον βγήκε απέναντι από τον Πορτογάλο τερματοφύλακα, η μπάλα κόντραρε στον Σουηδό, βρήκε στο αριστερό δοκάρι κι έφυγε έξω!

Άμεση απάντηση για τους γηπεδούχους, με την κεφαλιά του αφύλαχτου Βαλμπουενά να… γλείφει το αριστερό δοκάρι του Έμαν στο 15′. Το σουτ του Μαντσίνι στο 19′ βρήκε σε ετοιμότητα τον Σα αλλά τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Από κόρνερ του Βαλμπουενά, ο Ρούμπεν Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, ο Έμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Γκιγιέρμε έκανε το 1-0.

Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για το γκολ του Βραζιλιάνου, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ελ Αραμπί! Ο Καμαρά έκλεψε στον χώρο του κέντρου, έδωσε γρήγορα στον Μασούρα, αυτός σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά, ο πορτιέρο του Αρη απέκρουσε εξ επαφής και ο Μαροκινός στράικερ με σουτ από κοντά έκανε το 2-0.

Μείωσε ο Άρης, απάντησε με γκολάρα ο Ομαρ

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς με δύο γρήγορα γκολ από τους Γκιγιέρμε και Ελ Αραμπί πήρε προβάδισμα στο Καραϊσκάκη και έβαλε στα σκοινιά του φιλοξενούμενους. Μετά το γκολ του Μαροκινού ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με τον Ολυμπιακό να ελέγχει το παιχνίδι. Μέχρι το 37’, όταν ο Αρης βρήκε γκολ από το… πουθενά με τον Ρόουζ. Ένα γκολ, όμως, που έπρεπε να είχε ακυρωθεί για οφσάιντ. Ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ που είχε κερδίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης από δεξιά, ο Βέλεθ πήρε την πρώτη κεφαλιά στο πέναλτι, η μπάλα πέρασε και ο Ρόουζ στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Σα για το 2-1. Όπως φάνηκε και από το ριπλέι ο Ρόουζ ήταν εκτεθειμένος, όταν έκανε την κεφαλιά ο Βέλεθ.

Μετά το αρχικό μούδιασμα ο Ολυμπιακός ανασυντάχθηκε και στο 44’ σκόραρε ξανά. Αυτή τη φορά με τον Ομάρ, με τον Νορβηγό να πετυχαίνει γκολάρα. Ο Σκανδιναβός μπακ βγήκε από δεξιά, κατέβασε ωραία τη βαθιά μπαλιά που έγινε από αριστερά και με δυνατό σουτ κεραυνοβόλησε τον Εμαν, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 των Πειραιωτών. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ενινγκ αναγκάστηκε σε αλλαγή, καθώς ο Ιντέγε τραυματίστηκε και ο Ντιγκινί πήρε τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Πίεση, ευκαιρίες και 4-1

Οι γηπεδούχοι, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στην επανάληψη και έδειξε με το… καλησπέρα ότι θέλει να πετύχει τέταρτο γκολ. Στο 53’ ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο του Αρη έπεσε σωστά και απέκρουσε. Πέντε λεπτά αργότερα ο Εμαν μπλόκαρε το σουτ του Ελ Αραμπί. Στο 61’ ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βαλμπουενά από τον Βέλεθ. Ο αμυντικός του Αρη πέταξε στο έδαφος τον Γάλλο και ο Τζοβάρας έδειξε την άσπρη βούλα. Η φάση ελέχθηκε από το VAR και επιβεβαιώθηκε η παράβαση. Ο Γάλλος δεν λάθεψε απέναντι στον Εμαν και με ωραία εκτέλεσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γερμανού για το 4-1.

Στο 73΄ο Ρόουζ μείωσε σε 4-2, ο Τζοβάρας έδειξε αρχικά σέντρα, αλλά με τη συνδρομή του VAR το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Δεληζήσης ήταν σε θέση οφσάιντ. Πάντως, ο Άρης τελείωσε το ματς με ψηλά το κεφάλι, αφού στο 83’ ο Ντιγκινί μετά από κάθετη του Λάρσον, πλάσαρε ιδανικά και νίκησε τον Σα για το τελικό 4-2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments