Διεθνή

Λιβύη Χαλίφα Χαφτάρ: Ο στρατός του στρατάρχη έριξε τουρκικό drone

Λιβύη Χαλίφα Χαφτάρ: Ο στρατός του στρατάρχη έριξε τουρκικό drone
Λιβύη Χαλίφα Χαφτάρ: Drone τουρκικής κατασκευής υποστηρίζει πως κατέρριψε έξω από την Τρίπολη ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός του Στρατάρχη Χάφταρ.

Λιβύη Χαλίφα Χαφτάρ: Όπως αναφέρει στο Twitter λογαριασμός που ενστερνίζεται τις απόψεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), το drone ανήκει στον στρατό του Φαγιέζ αλ Σάρατζ. Όπως επισημαίνει ο LNA το drone είναι τύπου TB2, το οποίο μπορεί να έχει στο φτερό του τη σημαία της Λιβύης, ωστόσο «αυτό δεν το κάνει λιβυκό. Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ για εξοπλισμό τουρκικής κατασκευής».

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Τρίπολης λόγω βομβαρδισμών:

Οι πτήσεις διακόπηκαν σήμερα στο αεροδρόμιο Μίτιγκα, το μοναδικό σε λειτουργία της πρωτεύουσας της Λιβύης, έπειτα από την εκτόξευση ρουκετών. Tην είδηση έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος των δυνάμεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας της Τρίπολης. «Το διεθνές αεροδρόμιο Μίτιγκα έγινε στόχος έξι ρουκετών Grad, μία ενέργεια που συνιστά κατάφωρη απειλή στην ασφάλεια της κυκλοφορίας των αεροσκαφών και μία νέα παραβίαση της εκεχειρίας, η οποία εφαρμόσθηκε στις 12 Ιανουαρίου μεταξύ των εμπολέμων πλευρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος των στρατιωτικών δυνάμεων της κυβέρνησης της Τρίπολης, Μοχάμαντ Γκνούνου.

Τουρκικά Μέσα απέδωσαν τις ενέργειες αυτές στις δυνάμεις που πρόσκεινται στον Λιβυκό Εθνικό Στρατό του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Οι πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο της πόλης Μισράτα, σε απόσταση 200 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης. «Το μοναδικό εμπόδιο για την εφαρμογή ειρηνευτικής διαδικασίας στη Λιβύη είναι ο Χαλίφα Χαφτάρ», δήλωσε νωρίτερα σήμερα στο Νταβός ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Υπερασπιζόμενος την συνεργασία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Μόσχα στο ζήτημα της Λιβύης, ο Τσαβούσογλου σημείωσε ότι η Ρωσία έγινε «παράγοντας» στην Λιβύη όπως έγινε στην Συρία όπου «κάλυψε ένα κενό» επεμβαίνοντας στη χώρα το 2015. «Πώς μπήκε η Ρωσία στην Συρία; Ακόμη και όταν το συριακό καθεστώς ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή κάνοντας χρήση χημικών όπλων, οι ΗΠΑ, ο συνασπισμός και η Δύση δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτε. Η Ρωσία είδε το κενό και το κάλυψε». Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό εδώ και λίγη ώρα επαναλειτουργεί το αεροδρόμιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments