Ελλάδα

Κρήτη νέο αεροδρόμιο: Ένα πολύ σημαντικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει

Κρήτη νέο αεροδρόμιο: Ένα πολύ σημαντικό έργο αναμένεται να ξεκινήσει
Κρήτη νέο αεροδρόμιο: Tο νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου, αναμένεται να υλοποιηθεί όπως ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ένα έργο πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Κρήτη αναμένεται να ξεκινήσει, ο λόγος για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας  Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου δήλωσε:

«Σήμερα είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι γιατί ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο ξεκινάει. Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, στην περιοχή του Καστελίου. Ένα έργο πολύ σημαντικό για ολόκληρη την Κρήτη, αλλά και συνολικά για τον τουρισμό μας». Παράλληλα ανέφερε ότι «η ΕΤΕπ αποτελεί σταθερό σύμμαχό μας στην προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει στο υπουργείο, όχι μόνο σήμερα, αλλά και σε άλλες σημαντικές περιπτώσεις: στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων σε όλη τη χώρα, καθώς και σε ένα πρόγραμμα καίριων δράσεων για την οδική ασφάλεια. Ενώ στη συνέχεια ο υπουργός συμπλήρωσε: «Η συνεργασία μας είναι εξαιρετική και η συνεισφορά της πραγματικά πολύτιμη”.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό υπεγράφη η δανειακή σύμβαση που αφορά στη συγχρηματοδότηση -από πλευράς ΕΤΕπ- της κατασκευής του νέου διεθνούς αεροδρομίου του Ηρακλείου στην Κρήτη, ύψους 180.000.000 ευρώ, από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Andrew McDowell και τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλή. Παρών στην τελετή υπογραφής της σύμβασης ήταν και ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments