Πολιτική

Νομοσχέδιο για τα κολέγια: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή

Νομοσχέδιο για τα κολέγια: Υπερψηφίστηκε στη Βουλή
Νομοσχέδιο για τα κολέγια: Μέσα σε ένταση υπερψηφίστηκε η διάταξη - Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, τα άρθρα 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου για την αξιολόγηση των ΑΕΙ.

Νομοσχέδιο για τα κολέγια: Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα τρία επίμαχα άρθρα, 16, 33 και 50 του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και τη σύνδεση της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων με την αξιολόγηση. Ειδικότερα επί 289 παρόντων βουλευτών: Υπέρ του άρθρου 16 για τον τρόπο χρηματοδότησης των πανεπιστημίων τάχθηκαν185 ενώ κατά ψήφισαν 104 βουλευτές. Υπέρ του άρθρου 33 για την αναστολή λειτουργίας των 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων τάχθηκαν 163 έναντι 111 που καταψήφισαν και 15 που δήλωσαν «παρών».

Υπέρ του άρθρου 50 για τα πιστοποιητικά κολεγίων τάχθηκαν 153 βουλευτές έναντι 136 που καταψήφισαν

Κατά πλειοψηφία με 153 ψήφους υπέρ έναντι 136 κατά, ψηφίσθηκε η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας που ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε ονομαστική ψηφοφορία και επιτρέπει σε πτυχιούχους παιδαγωγικών από ιδιωτικά κολέγια που λειτουργούν στην Ελλάδα ως παραρτήματα ξένων ΑΕΙ, να μπορούν να διεκδικούν θέσεις και στη δημόσια εκπαίδευση. Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που είχε προκαλέσει η συγκεκριμένη διάταξη μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και μετά την υπερψήφιση της η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση κορυφώθηκε.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προχώρησε σε μια δήλωση – καταγγελία ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέκρυψε από την Βουλή την επιστολή της ΕΕ και την επιστολή – απάντηση του ΔΟΑΤΑΠ όπου αντιτίθεται στον μην έλεγχο των ακαδημαϊκών προσόντων σε εκπαιδευτικούς και η κυρία Ξενογιαννακοπούλου μίλησε για αντισυνταγματική διάταξη. Προειδοποίησε μάλιστα ότι αυτό θα έχει συνέχεια. Απόκρυψη εγγράφων από την υπουργό καταλόγισαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments