Ελλάδα

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ του μαθητή που «τραμπούκισε» καθηγήτρια [vids]

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ του μαθητή που «τραμπούκισε» καθηγήτρια [vids]
Κατάληψη ΕΠΑΛ: Οι μαθητές επέλεξαν τον τρόπο αυτό για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο συμμαθητή τους.

Κατάληψη ΕΠΑΛ: Σε κατάληψη αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού, μετά το σάλο που προκλήθηκε τη Δευτέρα με το βίντεο που παρουσιάζει μαθητή να τραμπουκίζει σε καθηγήτρια, προκειμένου να του σβήσει μία απουσία. Οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου πως ένδειξη συμπαράστασης στον συμμαθητή τους.

Τα παιδιά εκφράζουν μάλιστα και την αντίθεσή τους σε ενδεχόμενο ποινικής δίωξης του μαθητή. Παράλληλα κατάληψη πραγματοποιούν και μαθητές άλλου γυμνασίου που βρίσκεται στην περιοχή. «Όχι μαθητές στα δικαστήρια» είναι το χαρακτηριστικό μήνυμα.

 

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού, πριν από έναν χρόνο, με τον μαθητή τότε να τιμωρείται με αποβολή για τη συμπεριφορά του. Στο επίμαχο βίντεο, εμφανίζεται ο μαθητής σε έξαλλη κατάσταση, να ωρύεται και με πολύ επιθετικό και βίαιο τρόπο, απειλεί την καθηγήτρια, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μία απουσία.

Η καθηγήτρια με δηλώσεις της έδωσε τη δική της απάντηση για τον τραμπουκισμό που δέχθηκε και την ψύχραιμη αντίδραση της λέγοντας τα εξής: «Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν σε εκκλησία. Όμως ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν ησυχία μέσα στην τάξη, εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμη. Είμαι εκπαιδευτικός δείχνω τον δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments