Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκτάκτως από το Παρίσι

Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί εκτάκτως από το Παρίσι
Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: Συνάντηση αναμένεται με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ενώ αντικείμενο της συζήτησης θα είναι τη διαπραγμάτευση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ.

Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες: O πρωθυπουργός έπειτα από το ταξίδι του στο Παρίσι θα μεταβεί απευθείας στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου όπου θα δειπνήσει με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Ειδικότερα, η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είναι η πρώτη του ιδίου με τους Ευρωπαίους ηγέτες, με αντικείμενο τη διαπραγμάτευση για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ, καθώς στις 20 Φεβρουαρίου έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν στο Παρίσι και εν συνεχεία θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες, επιχειρηματίες και επενδυτές στη γαλλική πρωτεύουσα. Πάντως, αναμένεται κορυφαίο το τετ α τετ που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων στις 29 Ιανουαρίοου, ενώ θα είναι και η τρίτη συνάντηση των δυο ηγετών μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μακρόν θα επαναδιατυπωθεί η κοινή βούληση για εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες. Στο επίκεντρό της βρίσκεται τόσο η αγορά φρεγατών τύπου Belharra, που θα εξασφαλίσουν τη ναυτική υπεροχή στο Αιγαίο, όσο και η συνεχής στρατιωτική παρουσία της Γαλλίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Άλλωστε, η Γαλλία στέλνει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, τη ναυαρχίδα του γαλλικού στόλου, το οποίο θα συνοδεύεται και από τη φρεγάτα «Σπέτσαι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments