Διεθνή

Κοροναϊός – αεροπορικές εταιρείες: Τέλος στα ζεστά γεύματα, τα περιοδικά και τις κουβέρτες

Κοροναϊός – αεροπορικές εταιρείες: Τέλος στα ζεστά γεύματα, τα περιοδικά και τις κουβέρτες
Κοροναϊός - αεροπορικές εταιρείες: Οι αεροπορικές εταιρείες στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των επιβατών από τον κοροναϊό, καταφεύγουν σε μέτρα προφύλαξης.

Κοροναϊός – αεροπορικές εταιρείες: Οι επιβάτες σε κάποιες πτήσεις προς την Κίνα θα πρέπει να αρκεστούν σε αεροπορικά ταξίδια όπου δεν θα προσφέρονται πλέον ζεστά γεύματα, κουβέρτες και εφημερίδες, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες στην προσπάθεια τους να ενισχύσουν τα μέτρα προστασίας του πληρώματος και των επιβατών από τον κοροναϊό, ο οποίος έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 130 ανθρώπους στη χώρα, κατέφυγαν σε αυτήν την απόφαση.

Ειδικότερα, η αεροπορική εταιρεία της Ταϊβάν China Airlines ανέφερε ότι ενθαρρύνει τους επιβάτες να παίρνουν στις πτήσεις τα δικά τους μπουκάλια με ροφήματα και ότι θα περιορίσει τα επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα αντικαθιστώντας τα με μιας χρήσης. Η China Airlines και η τοπική θυγατρική της, η Mandarin Airlines, σταμάτησαν από τις 27 Ιανουαρίου να προσφέρουν στις πτήσεις τους ζεστά γεύματα και αντικατέστησαν τα τραπεζομάντηλα και τις υφασμάτινες πετσέτες με χαρτοπετσέτες στις πτήσεις τους στην Κίνα και στο Χονγκ Κονγκ. Επίσης σταμάτησαν να παρέχουν στους επιβάτες κουβέρτες, μαξιλάρια, πετσέτες, περιοδικά και εφημερίδες, ενώ τα αναψυκτικά και τα ακουστικά μιας χρήσης παρέχονται μόνο εάν ζητηθούν.

Η Thai Airways απολυμαίνει ψεκάζοντας την καμπίνα των επιβατών και το πιλοτήριο σε όλες τις πτήσεις που επιστρέφουν από την Κίνα και από προορισμούς υψηλού κινδύνου. “Επειδή προβάλλουμε ταινίες στις πτήσεις μας, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες και το πλήρωμα αγγίζουν όλη την ώρα τις οθόνες LCD, απολυμαίνουμε εις βάθος όλα τα αεροσκάφη πριν από κάθε αναχώρηση”, δήλωσε ένα στέλεχος της εταιρείας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Singapore Airlines και η Cathay Pacific Airways Ltd του Χονγκ Κονγκ, επιτρέπουν στο πλήρωμα να φοράει μάσκες στις πτήσεις σε προορισμούς της Κίνας, ενώ η American Airlines παρέχει απολυμαντικά μαντηλάκια για χρήση σε όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων προς την Κίνα.

Όσον αφορά τον αερομεταφορέα της Νότιας Κορέας, Air Seoul, ανακοίνωσε την Τρίτη 28 Ιανουαρίου  ότι θα σταματήσει όλες τις πτήσεις προς την Κίνα λόγω των ανησυχιών των ταξιδιωτών για τον ιό, ενώ η United Airlines Holdings Inc αναστέλλει 24 πτήσεις μεταξύ Πεκίνου, Χονγκ Κονγκ και Σαγκάης από τις 1 Φεβρουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου λόγω της απότομης μείωσης της ζήτησης. Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα έπειτα από την προειδοποίηση του Λονδίνου κατά των μη απαραίτητων επισκέψεων στη χώρα εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κοροναϊό.

Στο μεταξύ και άλλες αεροπορικές εταιρίες όπως, η United Airlines Holdings Inc στο Σικάγο ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν μερικές πτήσεις προς την Κίνα, καθώς η ζήτησή τους έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς, έχουν ενημερώσει τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν πλέον στην Κίνα, φοβούμενες το ενδεχόμενο εξάπλωσης του νέου κοροναϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments