Ελλάδα

MYTILINEOS: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για τις δασικές πυρκαγιές

MYTILINEOS: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για τις δασικές πυρκαγιές
MYTILINEOS: Δράσεις δενδροφύτευσης και ενημέρωσης στα σχολεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών με το πλαίσιο "Μαθαίνω για τα Δάση".

MYTILINEOS: Μία από τις πιο κορυφαίες βιομηχανικές εταιρίες της χώρας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, υλοποιεί την περιβαλλοντική πρωτοβουλία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών. Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης “Μαθαίνω για τα Δάση”. Η δράση αυτή, αφορά τη σχολική χρονιά 2019-2020, με τη συμμετοχή 1000 μαθητών, 50 εκπαιδευτικών και 50 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα.

Οι βασικοί άξονες της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας

Πρώτος βασικός άξονας είναι η δράση δεντροφύτευσης και σποροφύτευσης βελανιδιάς σε περιοχές που έχουν πληγεί σε πυρκαγιές. Ακολουθεί, η λεπτομερής ενημέρωση από απόλυτα εξειδικευμένους επιστήμονες για την πρόληψη των πυρκαγιών. Τελευταίος βασικός άξονας είναι η δημιουργία και παραγωγή αφίσας «Δεκάλογος μιας σωστής δενδροφύτευσης» και ενημερωτικού φυλλαδίου με οδηγίες και λεπτομέρειες για τη σωστή φύτευση, που θα διανεμηθούν σε όλα τα σχολεία που θα συμμετάσχουν.

Την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας θα διαδεχτεί η διοργάνωση ενός πρωτότυπου διαγωνισμού με θέμα τη δημιουργία ενός «Δασο-Οικοκώδικα», που θα περιλαμβάνει οδηγίες δασοπροστασίας και σωστής συμπεριφοράς στο δάσος. Οι νικητές-μαθητές θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο των κεντρικών γραφείων της MYTILINEOS στο Μαρούσι, λαμβάνοντας ως βραβείο ένα σακίδιο με υλικά χρήσιμα για εκπαιδευτικές δραστηριότητες, και εκπαιδευτικό υλικό που αφορά στις πυρκαγιές, στις αιτίες αυτών καθώς και στην σωστή πρόληψη. Τη δράση συντονίζουν η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης σε συνεργασία με την αρμόδια Δασική Υπηρεσία και το Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της MYTILINEOS

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας εστιάζουν στην πλήρη κατανόηση της σημασίας και της αξίας του δάσους, την καλύτερη δυνατή ενημέρωση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την ευαισθητοποίηση απέναντι στα προβλήματα που προκαλούνται από την μείωση των δασικών εκτάσεων έχοντας σημαντικό αντίκτυπο και στην ευρύτερη κοινωνία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την περιβαλλοντική συνείδηση μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η MYTILINEOS συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, όταν υπάρχει ανάγκη και με ανθρώπινο δυναμικό. Συγκεκριμένα, ο Τομέας Μεταλλουργίας της εταιρείας – Αλουμίνιον της Ελλάδος, διατηρεί στενή συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και μέσω της ειδικής ομάδας πυρόσβεσης που διαθέτει, έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει άμεσα με οχήματα και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου, η ειδική ομάδα πυρόσβεσης συνέδραμε καταλυτικά στον περιορισμό εστίας στην περιοχή της Αντίκυρας και στη συνέχεια – μέχρι και την κατάσβεση της φωτιά. Η ειδική αυτή ομάδα της Αλουμίνιον της Ελλάδος έχει εκπαιδευτεί κατάλληλα και για διασωστικά έργα (απεγκλωβισμοί, αντλήσεις υδάτων κ.λπ) και επεμβαίνει όταν παρουσιάζεται ανάγκη, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments