Ελλάδα

Aποκλειστικό: Σοκαριστικά στοιχεία για τους διακινητές μεταναστών στην Ελλάδα

Aποκλειστικό: Σοκαριστικά στοιχεία για τους διακινητές μεταναστών στην Ελλάδα
Οι περισσότεροι διακινητές μεταναστών που είναι στις φυλακές είναι Τούρκοι υπήκοοι.

Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία για τους διακινητές που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Περίπου 2.500 άτομα έχουν προφυλακιστεί είτε – κυρίως – διότι μετέφεραν πρόσφυγες και μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας στην Ελλάδα, είτε επειδή τους διευκόλυναν να διαμείνουν στο ελληνικό έδαφος. Το σύνολο των κρατουμένων στη χώρα μας ανέρχονται σε περίπου 10.800 άτομα, κάτι που σημαίνει, ότι ένας στους τέσσερις είναι διακινητής!

Και άρωμα γυναίκας

Το pagenews αποκαλύπτει αριθμούς που προκαλούν σοκ και αναδεικνύουν μια άλλη πτυχή του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Μεταξύ των 2.500 κρατούμενων διακινητών, οι 37 είναι γυναίκες. Από αυτές οι 36 κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών, ενώ η 37η για διευκόλυνση παράνομης διαμονής. Οι περισσότεροι δουλέμποροι που κρατούνται στις ελληνικές φυλακές είναι Τούρκοι και συγκεκριμένα ανέρχονται σε 304. Ακόμη υπάρχουν 293 Σύροι. 284 Πακιστανοί, 195 Βούλγαροι, 136 Ιρακινοί, 135 Ουκρανοί, 95 Αφγανοί, 94 Αλβανοί,45 Γεωργιανοί, 40 Ρώσοι, 36 Ιρανοί, 33 Αλγερινοί, 29 Αιγύπτιοι και άλλοι.

Και Έλληνες μεταξύ των διακινητών!

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι μεταξύ των κρατούμενων διακινητών υπάρχουν και 230 Έλληνες! Συγκεκριμένα 221 κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου πολιτών τρίτων χωρών, ενώ οι άλλοι 9 για διευκόλυνση παράνομης διαμονής.

Το μεταναστευτικό στις φυλακές

Οι περισσότεροι διακινητές κρατούνται στις φυλακές Κομοτηνής κάτι που φαντάζει λογικό, καθώς πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες μπαίνουν στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά σύνορα. Συγκεκριμένα οι κατηγορούμενοι για εμπορία ανθρώπων ανέρχονται σε 273. Άλλοι 227 κρατούνται στη Λάρισα, 177 στις Σέρρες, 174 στο Δομοκό, 164 στο Μαλανδρίνο, 154 στα Τρίκαλα, 129 στα Χανιά και 120 στον Κορυδαλλό.

Με τους ρυθμούς που συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές, υπολογίζεται ότι μέχρι το καλοκαίρι, οπότε και κορυφώνονται λόγω των καλών καιρικών συνθηκών, οι διακινητές που θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν στις ελληνικές φυλακές αναμένεται να ξεπεράσουν τις 3.000! Παρά τις υψηλές ποινές, που ανέρχονται ακόμη και στα 200 χρόνια φυλάκισης (τα 25 είναι εκτιτέα), οι δουλέμποροι δεν πτοούνται και συνεχίζουν το εμπόριο ψυχών…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments