Ελλάδα

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Θα έχουμε κρούσμα τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα

Τσιόδρας για κορωνοϊό: Θα έχουμε κρούσμα τις επόμενες μέρες στην Ελλάδα
Τσιόδρας για κορωνοϊό: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού».

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, έκανε την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα έχουμε κρούσμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Μάλιστα, ο κ. Τσιόδρας ορίστηκε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, όπως προκύπτει από το σχέδιο δράσης του υπουργείου.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Star, o κ. Τσιόδρας είπε αρχικά ότι «ο ιός μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων», για να συμπληρώσει: «Στην Ελλάδα δεν έχουμε κρούσμα, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσουμε τις επόμενες μέρες, είναι πάρα πολύ πιθανό με βάση την παγκόσμια εξάπλωση του ιού».

Ο ίδιος συμβουλεύει καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό για 20 δευτερόλεπτα και χρήση αντισηπτικού, ως μέτρα ατομικής υγιεινής για τον κορωνοϊό. Επίσης, να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας όσο γίνεται, ενώ καλό είναι να υπάρχουν συνθήκες απομόνωσης σε περίπτωση άλλη ίωσης.

Ανακοινώθηκαν 13 νοσοκομεία αναφοράς

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με νεότερη αναλυτική ανακοίνωση του, απαριθμεί τις ενέργειες που έχουν γίνει. «Έχει αναβαθμιστεί από τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ) το σχέδιο δράσης για την διαχείριση κρίσεων που αφορούν στη Δημόσια Υγεία. Σήμερα, όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα. koronaios-3

Έχουν ανακοινωθεί τα 13 νοσοκομεία αναφοράς, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ), όπου παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ. Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές. Ταυτόχρονα, έχουν οριστεί τα κέντρα εργαστηριακής διάγνωσης. Οι Διοικητές των 7 Υγειονομικών Περιφερειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, επιβλέπουν καθημερινά την εφαρμογή του σχεδίου δράσης από τις Διοικήσεις των νοσοκομείων όλης της χώρας και υποβάλουν τις σχετικές αναφορές. Επίσης, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, πραγματοποιούνται ασκήσεις προσομοίωσης για πιθανό εισαγόμενο κρούσμα του νέου κοροναϊού στα νοσοκομεία αναφοράς, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments