Διεθνή

Φολιδωτός μυρμηγκοφάγος για κορωνοϊό: O νέος κινέζικος ιός ενδεχομένως να ευθύνεται για τον κορωνοϊό

Φολιδωτός μυρμηγκοφάγος για κορωνοϊό: O νέος κινέζικος ιός ενδεχομένως να ευθύνεται για τον κορωνοϊό
Φολιδωτός μυρμηγκοφάγος για κορωνοϊό: Ο κινεζικός ιός γνωστός και ως παγκολίνος, είναι ένα θηλαστικό που διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του κορωνοϊού.

Φολιδωτός μυρμηγκοφάγος για κορωνοϊό: Σύμφωνα με έρευνες Κινέζων επιστημόνων, ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος είναι ενδεχομένως ο ξενιστής του νέου κινεζικού ιού 2019-nCoV. Ειδικότερα Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος, είναι ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του κορωνοϊού που ευθύνεται για τον θάνατο άνω των 600 ανθρώπων στην Κίνα. «Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική Επιτροπή υγείας σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε πως άλλοι 73 ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κοροναϊός να αυξάνεται  σε 636 άτομα ως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 6 Φεβρουαρίου στην ηπειρωτική Κίνα. Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειονότητα των θανάτων (69) καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, την εστία της επιδημίας, ενώ σύμφωνα με την εθνική επιτροπή υγείας οι 64 από τους ασθενείς πέθαναν στην πόλη Ουχάν, την επαρχιακή πρωτεύουσα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments