Κόσμος

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ιωάννης Λαγός: Κυρώσεις για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ιωάννης Λαγός: Κυρώσεις για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Ιωάννης Λαγός: "Καμπάνα" στον Ιωάννη Λαγό από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Ιωάννης Λαγός: Κυρώσεις επτά ημερών χωρίς βουλευτική αποζημίωση και τεσσάρων ημερών αποχής από τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επέβαλε ο πρόεδρος του οργάνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Νταβίντ Σασόλι.  «Ο κ. Λαγός στις 29 Ιανουαρίου θορύβησε την Ολομέλεια, χρησιμοποιώντας λόγο που δε συνάδει με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προβάλλοντας συγκεκριμένο λεξιλόγιο», τονίζει το Ευρωκοινοβούλιο και σημειώνει: «Σε θέμα σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, έσκισε ένα χαρτί που απεικόνιζε την τουρκική σημαία, κατηγορώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση για »χάϊδεμα της Τουρκίας»».

Υπενθυμίζεται, πως μερικές ημέρες πριν το πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής και ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, προκάλεσε την Τουρκία σκίζοντας μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων ευρωβουλευτών την Τουρκική σημαία μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

Στη διάρκεια ομιλίας του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για το προσφυγικό ο Έλληνας ευρωβουλευτής έστρεψε τα πυρά του κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα η Ελλάδα -σύμφωνα με τον ίδιο- να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. «Πάνω από το 65% των Ελλήνων είναι αντίθετοι με το λαθρομεταναστευτικό και επειδή εγώ είμαι έξι μήνες δεν σας έχω ακούσει να μιλάτε για τα δικαιώματα των Ελλήνων. Οι Έλληνες δεν έχουν δικαιώματα;» διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, που έκανε λόγο για «ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων νησιωτών που καταπατώνται βάναυσα».

Ο ίδιος υπέδειξε την Τουρκία ως υπαίτιο για το πρόβλημα, φτάνοντας στο σημείο να σκίσει αντίγραφο της τουρκικής σημαίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των συναδέλφων του. «Χαϊδεύετε την Τουρκία. Τους αφήνετε να κάνουν ότι πραγματικά θέλουν, γεμίζουν με λαθρομετανάστες την Ελλάδα και την Ευρώπη Και τουρκική σημαία, είναι μια αιματοβαμμένη σημαία που της αξίζει είναι το σκίσιμο. Τίποτε άλλο. Έξω οι Τούρκοι» κατέληξε στην ομιλία του.

Την πράξη του αυτή, είχε καταδικάσει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών: «Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε ενέργεια προσβολής εθνικού συμβόλου και εν προκειμένω του εθνικού συμβόλου της Τουρκίας. Οι απαράδεκτες ενέργειες των εκπροσώπων του νεοναζισμού εκφεύγουν από την ελληνική και ευρωπαϊκή παράδοση και αποτελούν προσπάθειες αυτοδιαφήμισης του υποδίκου μορφώματος της Χρυσής Αυγής, το οποίο η ελληνική κοινωνία έθεσε με τη ψήφο της εκτός κοινοβουλίου. Οι νεοναζιστές εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους», τονίστηκε στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments