Οικονομία

Μείωση τιμών στα φάρμακα ηπατίτιδας C: Κατακόρυφη “βουτιά” έπειτα από ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

Μείωση τιμών στα φάρμακα ηπατίτιδας C: Κατακόρυφη “βουτιά” έπειτα από ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης
Μείωση τιμών στα φάρμακα ηπατίτιδας C: Αναμένεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα από τη μείωση των τιμών των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης.

Μείωση τιμών στα φάρμακα ηπατίτιδας C: Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ολοκληρώθηκε από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων η διαδικασία διαπραγμάτευσης για τα φάρμακα της ηπατίτιδας C, η οποία και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ειδικότερα, η κίνηση αυτή συνεπάγεται σημαντικό οικονομικό όφελος για τη χώρα, καθώς επετεύχθη σημαντική μείωση στις τιμές των φαρμάκων, σε σχέση με τις τιμές οι οποίες είχαν συμφωνηθεί κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης που διεξήγαγε η προηγούμενη Επιτροπή, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, το υπουργείο Υγείας τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι: «Με την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Επιτροπή Διαπραγμάτευσης αναδιοργάνωσε τη διαδικασία, θέτοντάς την σε νέες βάσεις και την επανεκκίνησε για τα φάρμακα της Ηπατίτιδας C. Στο πλαίσιο ωστόσο της διαπραγμάτευσης, συμφωνήθηκε και η αναδρομική ισχύς της εν λόγω συμφωνίας, προκειμένου να διασφαλιστούν σημαντικότατες εκπτώσεις, πέραν των προκαθορισμένων, clawback και rebate και η μείωση του κόστους για το 2ο εξάμηνο του 2019», τονίζει χαρακτηριστικά το υπουργείο Υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments