Διεθνή

Συρία: Συγκρούσεις Αμερικανών – Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία

Συρία: Συγκρούσεις Αμερικανών – Κούρδων στα σύνορα με την Τουρκία
Συρία: Εντάσεις στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συγκρούονται με αμερικανικές δυνάμεις στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Συρία: Συγκρούσεις ξέσπασαν σήμερα ανάμεσα στις αμερικανικές δυνάμεις και πολιτοφυλακές πιστές στην κυβέρνηση του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, κοντά στο Καμισλί, στην βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ανταποκριτή του AFP. Η χερσαία αυτή αντιπαράθεση ξέσπασε κατά την “ακούσια” διέλευση μιας αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής από το χωριό Χερμπάτ Άμο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι συγκρούσεις, οι οποίες προκάλεσαν έναν νεκρό στην πλευρά των φιλοκυβερνητικών πολιτοφυλακών, τερματίστηκαν έπειτα από αμερικανική επιδρομή που έγινε στον τομέα, η οποία επέτρεψε την απομάκρυνση δύο αμερικανικών στρατιωτικών οχημάτων από το χωριό, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Την ίδια ώρα, το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον μια αεροπορική επιδρομή στην περιοχή Χάσακα στην βορειοανατολική Συρία, όπου Αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν έναν άνθρωπο. Νεκρός είναι ένας άμαχος, σύμφωνα με το SANA, το οποίο προσθέτει ότι άλλος ένας τραυματίστηκε όταν οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ανθρώπων που σταμάτησαν τα αμερικανικά οχήματα σε σημείο ελέγχου ανατολικά του Καμισλί. Μετά το περιστατικό αυτό με τα πυρά έγινε αεροπορική επιδρομή σε χωριό της αγροτικής περιοχής του Καμισλί, κοντά στην μεθόριο με την Τουρκία, διευκρίνισε επίσης το SANA. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, το Anadolu, μετέδωσε την ίδια ώρα ότι έγιναν δύο αεροπορικές επιδρομές.

Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η Τουρκία δεν τηρεί τις συμφωνίες που σύναψε με την Μόσχα για την «εξουδετέρωση» μαχητών στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις μαχητών στις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε επίσης ότι η Μόσχα παραμένει προσηλωμένη στις συμφωνίες που σύναψε με την Άγκυρα. Ωστόσο, πρόσθεσε, πως η Ρωσία θεωρεί ότι οι επιθέσεις στην Ιντλίμπ είναι απαράδεκτες και αντιβαίνουν στη συμφωνία της Μόσχας με την Άγκυρα. Νωρίς το πρωί, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε τις δυνάμεις του Άσαντ τονίζοντας πως δεν θα ανεχθεί να χυθεί άλλο αίμα στρατιωτών του στην Ιντλίμπ. Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ρωσία για τη στήριξη που παρέχει στον Άσαντ. Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: “Όλοι κλείνουν τα μάτια τους και γυρνούν τις πλάτες τους απέναντι σε όσα γίνονται στην Ιντλίμπ. Οι αεροπορικές επιδρομές που χτύπησαν εγκαταστάσεις πολιτών δεν θα μπορούν πια να δράσουν με την ίδια ευκολία”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments