Πολιτική

Πάνος Σκουρλέτης μεταναστευτικό: Η Νέα Δημοκρατία με τους χειρισμούς της έχει παροξύνει την κατάσταση

Πάνος Σκουρλέτης μεταναστευτικό: Η Νέα Δημοκρατία με τους χειρισμούς της έχει παροξύνει την κατάσταση
Πάνος Σκουρλέτης μεταναστευτικό: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Πάνος Σκουρλέτης μεταναστευτικό: «Ο τρόπος που αντιμετώπισε η κυβέρνηση το προσφυγικό οδηγεί σε ένα αδιέξοδο, παροξύνει το ζήτημα» δήλωσε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.  Όπως σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1, η ΝΔ αφού κατήργησε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, μετά από 7 μήνες ανακάλυψε ότι έκανε λάθος, ενώ μετά τις πομπώδεις δηλώσεις ως αντιπολίτευση προσγειώθηκε στην πραγματικότητα.

Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι η ΝΔ βρίσκεται αντιμέτωπη με την ίδια της την προεκλογική προπαγάνδα των τελευταίων 4 ετών. «Όλοι αυτοί οι άνθρωποι της ΝΔ διαπαιδαγωγήθηκαν σε μία στείρα λογική. Έχουμε υπερπληθυσμό μεταναστών και προσφύγων στα νησιά και η κυβέρνηση δεν τολμάει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αποσυμφόρησης» υπογράμμισε και τόνισε ότι η ΝΔ πληρώνει την ρητορική της και βλέπει τον εαυτό της στον καθρέπτη.

«Πρέπει να υπάρχει σχέδιο αποσυμφόρησης χωρίς κλειστά κέντρα. Σε κάθε νομό πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές δομές. Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την ΠΝΠ. Είναι δυνατόν το 2020 να επιτάσσουμε μία περιοχή για να κάνουμε ένα λάθος βήμα; Αυτό θεωρείτε ότι εκτονώνει την κατάσταση;» διερωτήθηκε με νόημα.

«Απόλυτος εκτροχιασμός από την κυβέρνηση»

Ο Π. Σκουρλέτης αρνήθηκε τις κατηγορίες της ΝΔ περί παραλαβής χάους από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι μόνο η ΝΔ δεν έχει παραλάβει ένα χάος, αλλά σκορπίζει χωρίς σχέδιο τα χρήματα που αποτέλεσαν τη θωράκιση της χώρας για να μπορεί να δανείζεται με χαμηλά επιτόκια. Δεν υπήρχε χάος, δυσκολίες υπήρχαν, δεν υπήρχε αυτός ο απόλυτος εκτροχιασμός» επισήμανε.

«Να υπάρξει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας»

Αναφερόμενος στην προστασία της πρώτης κατοικίας, ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι τώρα δημιουργείται ένα κενό και ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει σχέδιο παράτασης. Μάλιστα χαρακτήρισε προπαγανδιστικό το επιχείρημα της ΝΔ ότι το 50% είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. «Ο νόμος Κατσέλη έληγε στα τέλη του 2014 και ο κ. Σαμαράς δεν το ανανέωσε. Είχαμε ένα κενό μέχρι που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ όπου παρέτεινε την προστασία του νόμου για την πρώτη κατοικία. Τροποποιήσαμε το νόμο στη βάση των νέων συνθηκών» επισήμανε.

«Ταξική μεροληψία από ΝΔ»

Ο Π. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, κάνοντας λόγο για ταξική μεροληψία της ΝΔ. «Είδαμε μετά από πολλές δεκαετίες απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς. Γίνονται τώρα που βγήκαμε από τα μνημόνια. Βλέπουμε απολύσεις στον κερδοφόρο ΟΤΕ ΚΑΙ ατομικές συμβάσεις στη ΔΕΗ. Είναι αποτέλεσμα της σημερινής πολιτικής της ΝΔ που είναι εις βάρους του κόσμου της εργασίας. Έτσι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη μέσα από τη συμπίεση των αμοιβών και την πλήρη ισοπέδωση των δικαιωμάτων τους. Για αυτό μιλάμε για ταξική μεροληψία»

«Θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νέο όνομα»

Σχετικά με τον απολογισμό που εγκρίθηκε από την Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Σκουρλέτης, σημείωσε ότι για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να έχει την τόλμη και το θάρρος να μιλά για τις αστοχίες, για τα λάθη και τα επιτεύγματα. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και στο νέο όνομα, απλώς θα υπάρξει κάποια προσθήκη. «Δεν αλλάζει, κανείς δεν το προτείνει. Αυτό που έχουμε κάνει και στο παρελθόν, είναι ότι θα αποτυπωθεί στον τίτλο κάποια προσθήκη ανάλογα με τις διευρύνσεις και τις συνεργασίες. Τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να δημιουργήσει το έδαφος μίας συνάντησης με δυνάμεις που προέρχονταν από άλλες αφετηρίες. Αυτό οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ του 3% στο 36%» τόνισε.

«Θέλουμε να αποτυπώσουμε τη συνεργασία που υπήρχε όλα τα προηγούμενα χρόνια και που τώρα δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα εντός του ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε και ανέφερε ότι αντιθέτως τα άλλα κόμματα ακολουθούν κάποια στερεότυπα προσωποπαγών κομμάτων χωρίς δημοκρατία και διάλογο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments