Κόσμος

Σλοβενία χειρουργικές μάσκες για κορωνοϊό: Περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια αποστέλλονται στην Κίνα

Σλοβενία χειρουργικές μάσκες για κορωνοϊό: Περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια αποστέλλονται στην Κίνα
Σλοβενία χειρουργικές μάσκες για κορωνοϊό: Ο αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σλοβενίας δήλωσε ότι η σλοβενική κυβέρνηση ενέκρινε τη δωρεά 60.000 ευρώ προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Σλοβενία χειρουργικές μάσκες για κορωνοϊό: Μια δραστική πρωτοβουλία πήρε η Σλοβενία, στέλνοντας περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες στην πόλη Ουχάν της Κίνας, ανταποκρινόμενη στην αυξημένη ανάγκη προστασίας του πληθυσμού από τον νέο κορωνοϊό. Ειδικότερα ο αναπληρωτής επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Σλοβενίας Στάνισλαβ Λότριτς δήλωσε ότι εκτός από τις χειρουργικές μάσκες, η σλοβενική κυβέρνηση ενέκρινε τη δωρεά ποσού 60.000 ευρώ προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού.  Σημειώνεται πως οι χειρουργικές μάσκες στάλθηκαν στη Βιέννη, από όπου αναμένεται, μαζί με αντίστοιχες δωρεές από την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Τσεχία, να φθάσουν στον τελικό προορισμό τους, την πόλη Ουχάν της Κίνας.

Παράλληλα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 στην ηπειρωτική Κίνα με τους νεκρούς  μέχρι και τις 13 Φεβρουαρίου  να ανέρχονται στους 1.483. Ωστόσο η ο ιός εξαπλώνεται και εκτός Κίνας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού στο Χονγκ Κονγκ, ανεβάζοντας τη λίστα των ασθενών στους 53, τα 15 κρούσματα στις ΗΠΑ, τα 58 στη Σιγκαπούρη με τα οκτώ νέα κρούσματα να εμφανίζονται μόλις  μέσα σε μία ημέρα και τα 19 στη Μαλαισία.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments