Διεθνή

Αυστραλία πυρκαγιές: Το 75% των Αυστραλών επηρεάστηκε από την 5μηνη φωτιά

Αυστραλία πυρκαγιές: Το 75% των Αυστραλών επηρεάστηκε από την 5μηνη φωτιά
Αυστραλία πυρκαγιές: Σύμφωνα με έρευνα 18 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν από τη φωτιά, ενώ μειώθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση.

Αυστραλία πυρκαγιές: Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τα τρία τέταρτα των Αυστραλών, δηλαδή σχεδόν 18 εκατομμύρια άνθρωποι, επλήγησαν από τις πυρκαγιές που μαίνονταν επί μήνες στη χώρα. Επιπλέον η έρευνα υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, τη μείωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση. Η δημοσκόπηση, την οποία πραγματοποίησε το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, δείχνει το εύρος των επιπτώσεων που είχαν στους ανθρώπους οι πυρκαγιές αυτές οι οποίες μαίνονταν επί πέντε μήνες, προκαλώντας περισσότερους από 30 νεκρούς και καταστρέφοντας χιλιάδες σπίτια.

Ο Νίκολας Μπιντλ ερευνητής κοινωνιολογίας εξήγησε ότι «Ουσιαστικά όλοι οι Αυστραλοί επλήγησαν από τις πυρκαγιές αυτές και πολλοί εξ ημών θα υφιστάμεθα τις επιπτώσεις τα επόμενα χρόνια»

Παράλληλα η έρευνα αυτή που πραγματοποιήθηκε σε 3.000 ανθρώπους, δείχνει ότι το 14% του ενήλικου πληθυσμού, δηλαδή σχεδόν τρία εκατομμύρια κάτοικοι, επηρεάστηκαν άμεσα από την κρίση: αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ή τα είδαν να καταστρέφονται, ενώ περίπου 15 εκατομμύρια Αυστραλία επηρεάστηκαν έμμεσα από τις πυρκαγιές, εξαιτίας του τοξικού νέφους που προκλήθηκε ή από την ακύρωση των διακοπών τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments