Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Στον Λίβανο την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών

Νίκος Δένδιας: Στον Λίβανο την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών
Νίκος Δένδιας: Στον Λίβανο θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να έχει συνομιλίες για τη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Νίκος Δένδιας: Με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του Λιβάνου θα συναντηθεί την Τετάρτη στη Βηρυτό ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Αρχικά, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ναχίμπ Μπέρι. Εν συνεχεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του, Νασίφ Χίτι.

Με τον Λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών θα έχει συζητήσεις, οι οποίες θα περιστραφούν γύρω από ζητήματα των διμερών σχέσεων, καθώς και ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του, θα γίνει δεκτός και από τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντίαμπ.

Υπενθυμίζεται, πως χτες ο κ. Δένδιας έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκεί ο υπουργός τόνισε πως η χώρας μας είναι έτοιμη να συνεισφέρει στην επιχείρηση της Ένωσης για εκεχειρία στη Λιβύη. «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, διότι σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να υπάρξει μία νέα επιχείρηση της ΕΕ, η οποία θα επιβάλλει το εμπάργκο των όπλων στη Λιβύη, από τη θάλασσα και από τον αέρα. Η Ελλάδα δήλωσε ξανά αυτό που έχει δηλώσει και στο παρελθόν, ότι είναι έτοιμη να συνεισφέρει σε αυτήν την προσπάθεια, κατ’ αρχήν με μέσα, αλλά και με οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη θα χρειαστεί», είπε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις συναντήσεις που είχε στις Βρυξέλλες και για το θέμα της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ: «Είχα την ευκαιρία σήμερα το πρωί, στο πρωινό που οργάνωσε ο Ιταλός συνάδελφός μου, ο Λουίτζι ντι Μάιο, να συζητήσουμε για τα θέματα που αφορούν τη διεύρυνση στα Βαλκάνια, με την παρουσία του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα. Εκεί, τοποθετήθηκα εκ μέρους της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει τη διεύρυνση, αλλά βεβαίως θα πρέπει και η αλβανική πλευρά να τηρήσει την τεθείσα αιρεσιμότητα (conditionalities)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments