Ελλάδα

Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για νεκρό βρέφος: Δεν υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη σε τέτοια λάθη

Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για νεκρό βρέφος: Δεν υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη σε τέτοια λάθη
Πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας για νεκρό βρέφος: "Θα ήθελα ένα συγγνώμη"

Στους λανθασμένους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση του 11 μηνών νεκρού βρέφους, που μετέφεραν οι γονείς του στο «Παίδων Αγία Σοφία» την περασμένη Κυριακή και στις αρχικές εκτιμήσεις για σεξουαλική κακοποίησή του, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Σωστή» χαρακτήρισε τη διάταξη έρευνας από τον υπουργό Δικαιοσύνης ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας για το λανθασμένο πόρισμα συναδέλφων του, αναφορικά με «σεξουαλική κακοποίηση» του.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο κ. Λέων είπε: «Το τραγικό λάθος δεν ήταν η μη λήψη ιστορικού, αλλά ότι βγήκαν και δήλωσαν ένα τελικό πόρισμα για το οποίο όχι απλώς δεν ήταν βέβαιοι, αλλά το διέψευσαν και οι ίδιοι αργότερα», ενώ ξεκαθάρισε «δεν υπάρχει συναδελφική αλληλεγγύη σε τέτοια λάθη».

Όσο αφορά στο συγγνώμη στους γονείς που διασύρθηκαν, είπε πως δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία ότι η συγγνώμη έχει ήδη ειπωθεί», υπογράμμισε ωστόσο ότι, «αλλά εγώ θα ήθελα ένα συγγνώμη από τους ίδιους τους συναδέλφους».

Δεν έπρεπε να βιαστούν…

Ο πατέρας του βρέφους, την ώρα που αποχωρούσε από την ΓΑΔΑ και ενώ ενώ είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το τι είχε συμβεί, ευχαρίστησε τους πάντες «που βοήθησαν να λάμψει η αλήθεια».

Όπως είπε, «δυστυχώς κάποιοι έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα». «Καταλαβαίνω», συνέχισε ο νεαρός πατέρας «ότι λάθη γίνονται, όμως δεν έπρεπε κάποιοι να βιαστούν στην υπόθεση αυτή». Όπως υποστήριξε δεν θέλει να κάνει μήνυση σε κανένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments