Ελλάδα

Θεσσαλονίκη σχολείο ψώρα: Κρούσμα εντοπίστηκε στο 40ο δημοτικό σχολείο

Θεσσαλονίκη σχολείο ψώρα: Κρούσμα εντοπίστηκε στο 40ο δημοτικό σχολείο
Θεσσαλονίκη σχολείο ψώρα: Η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου τόνισε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.

Θεσσαλονίκη σχολείο ψώρα: Κρούσμα ψώρας εντοπίστηκε στο 40ο δημοτικό σχολείο που στεγάζεται στην οδό Μανουσογιαννάκη 4 και Φιλικής Εταιρείας του δήμου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να αποφασίσει από σήμερα 20 Φεβρουαρίου το κλείσιμο του σχολικού συγκροτήματος για καθαρισμό και απολύμανση. Ωστόσο σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου τονίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τους γονείς.

Παράλληλα και στη Καλαμάτα εντοπίστηκε ένα ανάλογο κρούσμα ψώρας σε σχολείο, για την ακρίβεια δύο κρούσματα ψώρας εντοπίστηκαν σε μαθητές του 13ου Δημοτικού Καλαμάτας, με το δήμο Καλαμάτας να προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να κάνει τις απαραίτητες απολυμάνσεις στους χώρους. Σημειώνεται ότι τόσο οι υγειονομικές αρχές και η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας ενημέρωσαν καλώντας στο χώρο του σχολείου τους γονείς και εξήγησαν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης. Η ψώρα μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο άτομο, γι’ αυτό και συνήθως εξετάζονται και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ενώ συνιστάται καθαρισμός και καλός αερισμός στα κλινοσκεπάσματα και τις πετσέτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments