Κόσμος

Κροατία εθνική εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών

Κροατία εθνική εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: Στόχος η ευαισθητοποίηση των πολιτών
Κροατία εθνική εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, αναφέρονται ετησίως, κατά μέσο όρο, 560 έως 1.000 ποινικά αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Κροατία εθνική εκστρατεία κατά της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων: Στόχος της κινητοποίησης αυτής είναι να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και των νέων και την υποστήριξη της εισαγωγής εκπαιδευτικών και προληπτικών προγραμμάτων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δράση η οποία παρουσιάστηκε από το Κέντρο Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα. Ειδικότερα, στην Κροατία, αναφέρονται ετησίως, κατά μέσο όρο, 560 έως 1.000 ποινικά αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών.

Από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι το 2019 αναφέρθηκαν 426 ποινικά αδικήματα κατά της σεξουαλικής ελευθερίας και 838 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών

Η συντονίστρια του Κέντρου Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα, Μάγια Μάμουλα υπογράμμισε, ότι αυτές οι περιπτώσεις καταγραφής βίας βασίζονται στο φύλο. Πρόσθεσε, δε, ότι από στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης προκύπτει ότι ένα στα πέντε παιδιά είναι πιθανό να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από την ηλικία των 18 ετών. «Σε 93% των περιπτώσεων, όταν τα θύματα είναι μικρά παιδιά, οι δράστες είναι άνθρωποι που γνωρίζουν γονείς, μέλη της οικογένειας, ενώ, σε μεταγενέστερη ηλικία, είναι συνομήλικοι, φίλοι και συνεργάτες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι η εκστρατεία διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σεξουαλική Βία – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και Πρόγραμμα Πρόληψης» (SVEP), το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκτός από την εθνική εκστρατεία, αναπτύχθηκε, επίσης, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη σεξουαλική βία για τους μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα εφαρμοστεί σε 31 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2020. 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments