Πολιτική

Γιάννης Στουρνάρας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της Επιτροπής Επιθεώρησης

Γιάννης Στουρνάρας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Αναβαθμίζεται σε πρόεδρο της Επιτροπής Επιθεώρησης
Γιάννης Στουρνάρας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων.

Γιάννης Στουρνάρας Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Ο ρόλος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κατά κόσμο Γιάννη Στουρνάρα, θα αναβαθμιστεί στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Ewald Nowotny, πρώην Διοικητή της Oesterreichische Nationalbank. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος είχε εκλεγεί μέλος της Επιτροπής Επιθεώρησης το Σεπτέμβριο του 2018.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι η κεντρική τράπεζα των 19 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν υιοθετήσει το ευρώ. Βασικό καθήκον μας είναι η διατήρηση της σταθερότητας των τιμών στη ζώνη του ευρώ και, ως εκ τούτου, η διαφύλαξη της αγοραστικής δύναμης του ενιαίου νομίσματος. Είναι επίσης ένα από τα επίσημα θεσμικά όργανα της ΕΕ και αποτελεί τον πυρήνα του Ευρωσυστήματος, καθώς και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την τραπεζική εποπτεία. Παράλληλα στις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επιθεώρησης περιλαμβάνεται η ακεραιότητα των χρηματοοικονομικών στοιχείων, η συμμόρφωση με τους εφαρμοστέους νόμους, κανονισμούς και κώδικες συμπεριφοράς του Ευρωσυστήματος, η επίβλεψη των εσωτερικών ελέγχων και η άσκηση των λειτουργιών επιθεώρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments