Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση αυτή την ώρα με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ και Κόντε

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση αυτή την ώρα με Μέρκελ, Μακρόν, Σάντσεθ και Κόντε
Κυριάκος Μητσοτάκης: Στα γραφεία της Ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας πραγματοποιείται η σημαντική συνάντηση.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πυρετώδης διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και αρχηγών κρατών-μελών της ΕΕ βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να υπάρξει μια συμβιβαστική πρόταση για τον επταετή προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συνάντηση Μακρόν, Μέρκελ, Σάντσεθ, Μητσοτάκη, Κόντε στα γραφεία της Ισπανικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για το ΠΔΠ.

Να υπενθυμίσουμε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις σημερινές εργασίες του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την περίοδο 2021-2027. Το μήνυμα πως ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος και αποφασισμένος να εργαστεί προκειμένου να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους πόρους για την περίοδο 2021-2027, έστειλε κατά την προχθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναφερόμενος ειδικότερα στη συμμετοχή του πρωθυπουργού στην έκτακτη σύνοδο, ο κ. Πέτσας είπε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προτάξει τα συμφέροντα της χώρας μας στις προκλήσεις που είναι η συνοχή, η Κοινή Αγροτική Πολιτική, η Μετανάστευση και η Κλιματική Αλλαγή. «Δεν θέλουμε να έχουμε μειωμένους πόρους παρά το γεγονός ότι μικραίνει ο κοινοτικός προϋπολογισμός», τόνισε, όπως μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε πως «θα διεκδικήσουμε κονδύλια που υπάρχουν για τη μετανάστευση. Θα διεκδικήσουμε σε καθεμία από τις προκλήσεις το μερίδιο που μας αναλογεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments