Ελλάδα

Βόλος κακοποίηση ζώου: Βασάνισαν σκύλο με σύρμα

Βόλος κακοποίηση ζώου: Βασάνισαν σκύλο με σύρμα
Βόλος κακοποίηση ζώου: Το ζωάκι βρέθηκε ευτυχώς έγκαιρα και του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Βόλος κακοποίηση ζώου: Περιστατικό απίστευτης κακοποίησης ζώου σημειώθηκε στην περιοχή Μελισσατίκων, όπως καταγγέλλει σε ανάρτησή της στη σελίδα της η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου. Κάποιος υπάνθρωπος έδεσε σύρμα γύρω από την περιοχή των γεννητικών οργάνων του ζώου με σκοπό να το βασανίσει και να το αφήσει να πεθάνει με αφόρητους πόνους. Το ζωάκι βρέθηκε ευτυχώς έγκαιρα και του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες. Η Φιλοζωική Ομάδα θα προχωρήσει σε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα για να εντοπιστεί ο δράστης. Ζητά επίσης από όποιον γνωρίζει οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσει με μήνυμα στην σελίδα της.

Ακόμη ένα περιστατικό στην Ηλιούπολη

Υπενθυμίζεται πως πριν τέσσερις ημέρες  σημειώθηκε ακόμα ένα ακόμα περιστατικό βίας κατά ζώου στο κέντρο της Ηλιούπολης. Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλουσα η οποία δεν επιθυμεί να αποκαλυφθούν δημόσια τα στοιχεία της, χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια του περιπάτου της με τον σκύλο της, δέχτηκε επίθεση από ένα pitbul στην οδό Κουντουριώτου. Λίγα λεπτά μετά την επίθεση και ενώ περαστικοί είχαν συγκεντρωθεί προς βοήθεια στο σημείο, εμφανίστηκε ο νεαρός ιδιοκτήτης του pitbul ο οποίος σταμάτησε την επίθεση και άρχισε να χτυπά αλύπητα με κλοτσιές το σκυλί. Παρά την επίθεση και το σοκ που υπέστη, η καταγγέλουσα ισχυρίζεται πως τόσο η ίδια όσο και οι περαστικοί φώναζαν στον ιδιοκτήτη του pitbul να σταματήσει την κακοποίηση, ωστόσο ο ίδιος συνέχιζε απτόητος.

Την ίδια στιγμή, περνούσε από το σημείο περιπολικό, με τους αστυνομικούς να βλέπουν το περιστατικό βίας κατά του ζώου. Ο δράστης οδηγήθηκε στο τμήμα, όπου έφτασε και η καταγγέλουσα λίγη ώρα αργότερα. Όπως αναφέρει η καταγγέλουσα στο ilioupolinews.gr, στον νεαρό επιβλήθηκε απλά ένα διοικητικό πρόστιμο της τάξης των 300 ευρώ λόγω έλλειψης “τσιπ” στο δεσποζόμενο pitbul, ενώ δεν κινήθηκε η αυτόφορη διαδικασία, όπως προβλέπεται σε περίπτωση κακοποίησης ζώου, η οποία μάλιστα έγινε μπροστά στα μάτια αστυνομικών και δεκάδων περιοίκων.

Και οι καταγγελίες δεν σταματούν εδώ: Σύμφωνα με την άτυχη γυναίκα, ο νεαρός ιδιοκτήτης του pitbul κατέγραφε στα στοιχεία που η ίδια έδινε στον αξιωματικό υπηρεσίας χωρίς την συγκατάθεση της, χωρίς ο αξιωματικός να αντιδράσει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play