Ελλάδα

ΑΣΟΕΕ: Νέο βίντεο με τον ένοπλο αστυνομικό – «Θα το χρησιμοποιήσω»

ΑΣΟΕΕ: Νέο βίντεο με τον ένοπλο αστυνομικό – «Θα το χρησιμοποιήσω»
ΑΣΟΕΕ: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο με τον αστυνομικό που έβγαλε το όπλο εντός της σχολής

Νέο οπτικό ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από το επεισόδιο με τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Στο νέο βίντεο  φαίνεται ο αστυνομικός να έχει βγάλει το όπλο ενώ ακούγονται και οι έντονοι διάλογοι που είχε με τους νεαρούς. Οι φοιτητές του ζητούσαν επίμονα να βάλει το όπλο στη θήκη του προκειμένου να του επιτρέψουν να φύγει από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ, ενώ ο αστυνομικός ακούγεται να λέει “θα το χρησιμοποιήσω”.

Επίσης στο οπτικό ντοκουμέντο ακούγονται οι συγκεντρωμένοι να τον εγκαλούν για το όπλο με το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις τους σημαδεύει. «Έβγαλες όπλο ρε; Είσαι σε χώρο σχολής» ακούγεται να λένε.

Δείτε το νέο βίντεο:

Η ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό

Με ανακοίνωσή της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαίωσε ότι ο αστυνομικός τράβηξε όπλο μέσα στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, όπως είχαν νωρίτερα καταγγείλαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και οι φοιτητικές παρατάξεις Ενωτική Πρωτοβουλία ΑΣΟΕΕ και ΕΑΑΚ-ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ εκτός υπήρεσίας, βρέθηκε στην ΑΣΟΕΕ και μετά από επίθεση που δέχτηκε «προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Πρόκειται για τον ίδιο αστυνομικό που τραυματίστηκε ελαφρά, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην πύλη του Οικονομικού Πανεπιστημίου. «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο. Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

«Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments