Διεθνή

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ρουμανία

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ρουμανία
Κορωνοϊός: Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε από την Ιταλία

Με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς εξαπλώνεται ο κορωνοϊός σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που επέστρεψε πριν από τρεις εβδομάδες από την Ιταλία, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Realitatea Plus, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές.

Σύμφωνα με το Realitatea, ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο Matei Bals του Βουκουρεστίου. Αξιωματούχοι στο νοσοκομείο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμοι να σχολιάσουν την κατάσταση.

Αυξάνεται η λίστα των νεκρών στην Ιταλία

Δραματική είναι η κατάσταση στην βόρεια Ιταλία καθώς άλλοι τέσσερις άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό πέθαναν. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας σήμερα, μια έκβαση που αυξάνει σε 11 τον απολογισμό των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα της ασθένειας του Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο ‘Αντζελο Μπορέλι δήλωσε στον Τύπο ότι οι τρεις νεκροί ήταν ηλικίας περίπου 80 ετών και προέρχονταν από την πλέον πληγείσα περιοχή, τη Λομβαρδία, ενώ πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι πέθανε μια ακόμα ηλικιωμένη γυναίκα στην περιφέρεια Βενέτο. Πρόσθεσε ότι αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 322, στη μεγάλη πλειονότητά τους καταγράφονται στον βορρά της χώρας.

Κρούσματα σε Αυστρία και Κροατία

Τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού στην Αυστρία επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος των υγειονομικών Αρχών της επαρχίας του Τιρόλου. Πρόκειται για δύο Ιταλούς που ζουν σε αυτή την επαρχία της Αυστρίας και πιθανόν προσβλήθηκαν από τον ιό όταν βρισκόντουσαν στην Λομβαρδία της Ιταλίας, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τιρόλου Γκίντερ Πλάτερ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα, και η Κροατία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην επικράτειά της, με τον Πρωθυπουργό Αντρέι Πλένκοβιτς να δηλώνει ότι πρόκειται για έναν ασθενή που νοσηλεύεται στην πρωτεύουσα Ζάγκρεμπ.

“Ο ασθενής βρίσκεται στην κλινική του Ζάγκρεμπ για λοιμώδη νοσήματα. Πρόκειται για ένα μάλλον νεαρής ηλικίας πρόσωπο και παρουσιάζει ηπιότερα συμπτώματα. Βρίσκεται στην απομόνωση και η κατάστασή του είναι καλή μέχρι στιγμής”, πρόσθεσε ο Πλένκοβιτς σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας Βίλι Μπέρος διευκρίνισε παράλληλα ότι ο ασθενής είχε διαμείνει στο Μιλάνο της Ιταλίας από τις 19 ως τις 21 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments