Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικός ο ασθενής που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικός ο ασθενής που νοσηλεύεται στο «Αττικόν»
Κορωνοϊός Ελλάδα: Αρνητικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο άνδρας που νοσηλεύεται από το μεσημέρι της Τρίτης στο νοσοκομείο "Αττικόν".
Κορωνοϊός Ελλάδα: Λήξη συναγερμού στο νοσοκομείο «Αττικό» αφού ο άνδρας που νοσηλεύεται εκεί από το μεσημέρι της Τρίτης είναι αρνητικός στον κορωνοϊό. Είχε μεταφερθεί από χτες με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από σπίτι στον Πειραιά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Αμέσως, σύμφωνα και με το πρωτόκολλο, έγιναν εξετάσεις ώστε να εξακριβωθεί αν έχει προσβληθεί από τον φονικό ιό, με τα αποτελέσματα να είναι τελικά αρνητικά.

Ο 60χρονος είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο. Παρουσίασε συμπτώματα πυρετού και βήχα και μετέβη στο «Αττικόν» για περαιτέρω εξετάσεις. Το δείγμα που ελήφθη από τον ασθενή, εστάλη στα μοριακά εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών το απόγευμα της Τρίτης και οι απαντήσεις αναμένονταν σήμερα το πρωί. Έτσι λοιπόν, μετά και το δεύτερο δείγμα του, που εξετάστηκε, απεδείχθη ότι δεν έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Σημειώνεται, πως έκτακτα μέτρα σε περίπτωση που ο κορωνοϊός φτάσει στην Ελλάδα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως:

Η ΠΝΠ περιγράφει αναλυτικά τα έκτακτα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο Στέλιος Πέτσας τα οποία θα εφαρμοστούν στη χώρα εάν υπάρξει ανάγκη. Μεταξύ των έκτακτων μέτρων, περιλαμβάνεται προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, γηπέδων και σχολείων. Το πρώτο άρθρο της ΠΝΠ περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και περιορισμού της διάδοσης της νόσου. Τα μέτρα περιλαμβάνουν:

 • Υποχρεωτική υποβολή σε εξετάσεις, εμβολιασμό, φαρμακευτική αγωγή και νοσηλεία προσώπων που υπάρχουν εύλογες υπόνοιες ότι μπορεί να μεταδώσουν άμεσα ή έμμεσα τη νόσο
 • Επιβολή ιατρικών ελέγχων και μέτρων προληπτικής παρακολούθησης, εμβολιασμού, φαρμακευτικής αγωγής και προληπτικής νοσηλείας προσώπων που προέρχονται από περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί μεγάλη διάδοση της νόσου.
 • Επιβολή προληπτικών ελέγχων σε όλα ή επιμέρους σημεία εισόδου και εξόδου από τη χώρα μέσω αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
 • Προσωρινό περιορισμό των αεροπορικών, θαλάσσιων, σιδηροδρομικών ή και οδικών συνδέσεων με χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου.
 • Προσωρινό περιορισμό προσώπων υπό συνθήκες που αποτρέπουν την επαφή με τρίτα πρόσωπα, από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί μετάδοση της νόσου.

Επίσης:

 • Προσωρινό κλείσιμο σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χώρων θρησκευτικής λατρείας.
 • Προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας θεάτρων, κινηματογράφων, χώρων αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών, καθώς και γενικά χώρων συνάθροισης κοινού.
 • Προσωρινή επιβολή μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς εντός της επικράτειας.
 • Προσωρινή επιβολή περιορισμού κατ’ οίκον σε ομάδες προσώπων προς αποφυγή ενεργειών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη διάδοση της νόσου.

Το δεύτερο άρθρο αφορά ζητήματα προσωπικού για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων στα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται:

 • Η δυνατότητα μετακίνησης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού του ΕΚΑΒ.
 • Η δυνατότητα πρόσληψης, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
 • Το τρίτο άρθρο αφορά σε ζητήματα δημοσίων συμβάσεων και ειδικότερα στην απευθείας αγορά, κατά παρέκκλιση όλων των κείμενων διατάξεων, υγειονομικού υλικού, ατομικών μέτρων προστασίας και φαρμάκων.

Το τέταρτο άρθρο αφορά σε ζητήματα αναγκαστικής διάθεσης στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ξενοδοχείων, ιδιωτικών χώρων παροχής υπηρεσιών στέγασης, άλλων δημόσιων ιδιοκτησιών ή ιδιοκτησιών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου. Το πέμπτο άρθρο αφορά στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση υπουργείου Υγείας για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments