Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Εξετάζονται δύο νέα ύποπτα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Τα δύο κρούσματα εξετάζονται στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ

Κορωνοϊός Ελλάδα Θεσσαλονίκη: Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη καθώς δύο νέα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού εξετάζονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυτή την ώρα. Συγκεκριμένα, τα δύο κρούσματα εξετάζονται στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, σύμφωνα με τον Πέτρο Κετεκίδη, εκτελεστικό γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, υπάρχει τεράστιο έλλειμμα σε εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία, ενώ τόνισε πως η πολιτική ηγεσία είναι ενημερωμένη.

Σε περίπτωση που υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού, ο κ. Κετεκίδης τόνισε πως θα υπάρχουν προβλήματα νοσηλείας των νοσούντων, καθώς στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν μόλις δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης με τρία κρεβάτια για τα κρούσματα κοροναϊού, και δεν αρκούν.

Σημείωσε δε ότι οι θάλαμοι βρίσκονται στη παθολογικής κλινικής, πράγμα που δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο για τον νέο κορωνοϊό και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η νοσηλεία αυτών των ασθενών. Πρόσθεσε πως το προσωπικό είναι ενημερωμένο αλλά δεν επαρκεί.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Πρόκειται για 38χρονη γυναίκα η οποία είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η γυναίκα νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση και λαμβάνει αντιική αγωγή. Οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και το υπουργείο Υγείας συνιστούν σε όσους έρχονται από χώρες και περιοχές με αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού να τηρούν τους απαραίτητους κανόνες προσωπικής υγιεινής και να ενημερώνουν τον γιατρό τους και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στο Αττικόν

Αρνητικό ήταν αντίθετα το ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού στο νοσοκομείο «Αττικόν». Πρόκειται για τον 57χρονο άνδρα από τον Πειραιά που εισήχθη την Τρίτη με συμπτώματα λοίμωξης απο κορωνοιο, με επικρατέστερο τον πυρετό.

Ο άνδρας είχε επιστρέψει από ταξίδι στην Ιταλία, επισκεπτόμενος εμπορική έκθεση στο Μιλάνο, και μετά από σύντομη παραμονή στο σπίτι του, παρουσίασε υψηλό πυρετό. Διεκομισθη με το ΕΚΑΒ χθες στο νοσοκομείο, ελήφθη γενετικό υλικό που απεστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments