Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα τρία λάθη της 40χρονης

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα τρία λάθη της 40χρονης
Κορωνοϊός Ελλάδα: Δείτε σε ποιες ενέργειες προέβη η νοσούσα για να τις αποφύγετε σε αντίστοιχη περίπτωση.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι μια γυναίκα 40 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην χώρα μας αυτή την φορά στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τρία λάθη έκανε από την ώρα που ένιωσε την αδιαθεσία η 40χρονη γυναίκα από το Μαρούσι.

  • Το πρώτο της λάθος είναι ότι αποφάσισε να μεταβεί σε νοσοκομείο, αντί της ισχύουσας οδηγίας του ΕΟΔΥ που προβλέπει επικοινωνία με τον Οργανισμό (στο τηλέφωνο 210-5212054). Ο ΕΟΔΥ δίνει οδηγίες σε όσους θεωρούν ότι είναι πιθανό να έχουν νοσήσει προκειμένου να μεταβούν σε νοσοκομείο αναφοράς της νόσου.
  • Το δεύτερο λάθος της είναι ότι μετέβη στα εξωτερικά ιατρεία δημοσίου νοσοκομείου -του «Σωτηρία»- όπου πήρε αριθμό προτεραιότητας 160. Είναι άγνωστο αν εκεί ανέφερε το ταξιδιωτικό της ιστορικό, ότι δηλαδή είχε επιστρέψει από την Ιταλία και μάλιστα από περιοχή όπου ενδημεί ο ιός.
  • Το τρίτο της λάθος είναι ότι αφού περίμενε για ώρα έφυγε από το «Σωτηρία» και μετέβη στο Metropolitan, όπου η αντιμετώπιση της εκεί ήταν εντελώς διαφορετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Metropolitan έχει κλείσει όλες τις πόρτες εισόδου εκτός από μία για την είσοδο των ασθενών, άρα όποιος επιθυμεί να εισέλθει στο νοσοκομείο πλένει τα χέρια του στον εξωτερικό χώρο, φορά γάντια και μάσκα. Το Metropolitan έχει δημιουργήσει στον χώρο του πάρκινγκ, εκτός νοσοκομείου, έναν ειδικό θάλαμο προκειμένου τα ύποπτα περιστατικά κορονοϊού να μην εισέρχονται στο νοσοκομείο και να εξετάζονται εκεί.

Η 40χρονη που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα Πέμπτη, μολονότι είχε φτάσει από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο, φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου. Της πήραν δείγμα, διαγνώσθηκε με τον κορονοϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments