Ελλάδα

Θεσσαλονίκη δολοφονία 45χρονου: Ποιο είναι το προφίλ των τεσσάρων κατηγορούμενων

Θεσσαλονίκη δολοφονία 45χρονου: Ποιο είναι το προφίλ των τεσσάρων κατηγορούμενων
Θεσσαλονίκη δολοφονία 45χρονου: Σύμφωνα με την αστυνομία τα αδέρφια μεταξύ άλλων, παρουσίαζαν παραβατική συμπεριφορά και στο παρελθόν, αλλεπάλληλες παρανομίες, υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών.

Θεσσαλονίκη δολοφονία 45χρονου: Έπειτα από το στυγερό έγκλημα του ιδιοκτήτη ψητοπωλείου στη συμπρωτεύουσα στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται το προφίλ των τεσσάρων αδελφών που φέρονται να εμπλέκονται στην άγρια δολοφονία. Σύμφωνα με το GrTimes, οι δράστες προέρχονται από οικογένεια που περιλαμβάνει συνολικά 10 αδέλφια, 8 αγόρια και 2 κορίτσια, τα οποία γεννήθηκαν από την ίδια μάνα, ωστόσο ο ένας γιος δόθηκε για υιοθεσία, ενώ ο πατέρας των πέντε παιδιών αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Ο ίδιος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προσπαθεί να  συντηρήσει την οικογένεια του με μια σύνταξη αναπηρίας, βγαίνοντας στη βιοπάλη, πουλώντας κουλούρια στο κέντρο της πόλης.

«Τα μεγαλύτερα αδέλφια εργάζονται στο εξωτερικό, κάποια είναι παραβατικά, κάποια άλλαξαν συμπεριφορά και έκαναν οικογένεια, προσπαθώντας να μείνουν μακριά από τις κλοπές και τα ναρκωτικά» επισήμανε η αστυνομία. Το Δεκέμβριο του 2006, δύο από τα αδέλφια, ηλικίας 25 και 30 χρονών σήμερα, είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για ρίψη μολότοφ, συμμετέχοντας σε ομάδα αγνώστων που πραγματοποίησε καταδρομική επίθεση στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την αστυνομία. Μετά τη σύλληψη του 11χρονου (τότε) αγοριού με την κουκούλα ακολούθησαν δημοσιεύματα για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας.

Το προφίλ των τεσσάρων κατηγορουμένων

  • Ο 32χρονος ντελιβεράς φέρεται να είναι αυτός που λογομάχησε με τον άτυχο 45χρονο εργοδότη του και φώναξε τους αδελφούς του για να τον χτυπήσουν, ενώ πρόσφατα ενεπλάκη σε υπόθεση κλοπών σε φαρμακεία και σε σπίτια και στο παρελθόν πραγματοποιούσε  ληστείες σε βάρος πεζών πολιτών, σύμφωνα με την αστυνομία.
  • Ο 20χρονος, ο οποίος έβγαλε μαχαίρι και κατάφερε αλλεπάλληλες μαχαιριές στο θύμα, μεγάλωσε σε ίδρυμα. Ήταν γνωστός στην αστυνομία καθώς έχει καταδικαστεί για υποθέσεις κλοπών και ναρκωτικών ενώ, στο παρελθόν, έκανε φυλακή. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται ότι παραδέχτηκε πως μαχαίρωσε τον 45χρονο, κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.
  • Ο 17χρονος μαθητής ο οποίος είναι υιοθετημένος, μέχρι πρότινος χωρίς ποινικό παρελθόν. Ήρθε αυθημερόν από την Αθήνα για να δει τα αδέλφια του και «έπεσε στην περίπτωση. Ήταν άτυχος γιατί παρασύρθηκε και συμμετείχε στο περιστατικό» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ. Στο πλευρό του χθες βρέθηκαν και οι θετοί του γονείς που έφθασαν στη Θεσσαλονίκη, για να του συμπαρασταθούν.
  • Ο  37χρονος αδελφός ο οποίος κατηγορείται για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού, φέρεται να έχει «λευκό» ποινικό μητρώο. Παραδόθηκε, μετά τις συλλήψεις των τριών αδελφών του, στην αστυνομία. Δεν είχε προηγούμενη παραβατική συμπεριφορά και ήταν απασχολούμενος σε εργασίες επισκευών, ενώ αναμένεται να απολογηθεί στην 4η ανακρίτρια και να ισχυριστεί ότι πήγε μόνο για να χτυπήσει τον 45χρονο εργοδότη του αδελφού του ενώ δεν αντιλήφθηκε το μαχαίρι και τις μαχαιριές.

 Ωστόσο από την προανάκριση προέκυψε ότι πριν τη δολοφονία το θύμα και ο υπάλληλος του αντάλλαξαν γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα τους, με βαριές κουβέντες. Αυτά τα στοιχεία περιλαμβάνονται στη δικογραφία μαζί με το βιντεοληπτικό υλικό. Ο 45χρονος, πατέρας δύο ανήλικων παιδιών ηλικίας 13 και 15 χρονών, περιγράφεται ως επιτυχημένος επιχειρηματίας ο οποίος διατηρούσε δύο ψητοπωλεία στην περιοχή του Ευόσμου και στην οδό Βασιλίσσης Όλγας όπου πραγματοποιήθηκε το έγκλημα.

Κατά την αστυνομία είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που ένα έγκλημα καταγράφεται ξεκάθαρα σε βίντεο, από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος . «Εμφανίστηκαν ξαφνικά και άρχισαν να χτυπούν τον ιδιοκτήτη με καρέκλες και μπουνιές ενώ ο 20χρονος από κάτω τον μαχαίρωνε. Του κατέφερε 11-13 μαχαιριές, από τις οποίες η μία τον βρήκε στη καρδιά. Τον χτυπούσαν ακόμη κι όταν έπεσε κάτω. Όλα έγιναν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα» ανέφερε στο GRTimes αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments