Ελλάδα

Ελλάδα – Τουρκία: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου

Ελλάδα – Τουρκία: Ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή του Έβρου
Ελλάδα - Τουρκία: Σε συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά τις ραγδαίες εξελίξεις και το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη.

Ελλάδα – Τουρκία: Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορα της αφήνοντας να περάσουν καραβάνια προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό οι ελληνικές Αρχές βρίσκονται σε “κόκκινο συναγερμό” μετά και το πρωινό περιστατικό με τους περίπου 300 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας από την Τουρκία.

Η αστυνομία και οι συνοριοφύλακες απέτρεψαν την προσπάθεια ενώ διαπίστωσαν ότι οι Τούρκοι δεν συνεργάζονταν στις εκκλήσεις της αστυνομίας να ενεργήσουν κι αυτοί ανάλογα με αποτρεπτικό σκοπό.

Παράλληλα, έχει δοθεί εντολή να μεταφερθούν ενισχύσεις από αστυνομικές δυνάμεις άλλων νομών στην περιοχή του Έβρου και να ενισχυθούν οι περιπολίες με φυσική παρουσία και τεχνικά μέσα. Επίσης, το βράδυ αναμένεται  να αυξηθούν οι περιπολίες ενώ θερμικές κάμερες θα προσπαθούν να εντοπίσουν οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση. Εν τω μεταξύ, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος, βρίσκεται ήδη στον Έβρο για να επιβλέψει την κατάσταση. Μαζί του είναι ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Με τη σειρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μεταβαίνει στη Μυτιλήνη.

Οι τελευταίες εξελίξεις συνδέονται άμεσα με την κατάσταση στη Συρία και την προσπάθεια του Ταγίπ Ερντογάν να παραμείνει βασικός παίκτης στην επαρχία Ιντλίμπ. Οι δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες (σύμφωνα με πληροφορίες ξεπερνούν τους 33) που άφησε πίσω της η αεροπορική επίθεση των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Σάντ ώθησαν στα άκρα μία ήδη εύφλεκτη κατάσταση. Για την ακρίβεια, αποτέλεσαν μία δραματική ανατροπή των γεγονότων, η οποία δεν περιορίζεται στα πλήγματα που το τουρκικό πυροβολικό σε κομβικές θέσεις του καθεστώτος του Άσαντ, ως αντίποινα. Είχε προηγηθεί η κατάρριψη του μη επανδρωμένου τουρκικού αεροσκάφους το βράδυ της Τρίτης στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments