Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα σχολεία: Ποια κλείνουν στην Αττική λόγω του ιού

Κορωνοϊός Ελλάδα σχολεία: Ποια κλείνουν στην Αττική λόγω του ιού
Κορωνοϊός Ελλάδα σχολεία: Λουκέτο σε οκτώ σχολεία της Αττικής βάζει ο κορωνοϊός, μετά την ανακοίνωση του τέταρτου κρούσματος στη χώρα.

Κορωνοϊός Ελλάδα σχολεία: Προσπάθειες να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού γίνονται από τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας. Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση, και μετά την διαπίστωση ότι το τέταρτο κρούσμα κορωνοϊού, που ανακοινώθηκε το πρωί, είναι καθηγήτρια, η οποία έκανε ιδιαίτερα σε μαθητές, αποφασίστηκε να μπει λουκέτο σε κάποια σχολεία της Αττικής. Έτσι, μετά από απόφαση των δυο υπουργείων κλειστά είναι τα εξής σχολεία:

  • 4ο Λύκειο Χαϊδαρίου
  • 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
  • 11ο Λύκειο Περιστερίου
  • 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
  • 1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας
  • 1ο Λύκειο Γλυφάδας
  • 19ο Νηπιαγωγείο Περιστερίου
  • 5ο Δημοτικό Περιστερίου

Τα σχολεία όπως αναφέρεται θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Αναφέρεται επίσης ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κορωνοϊό. Το τέταρτο κρούσμα του ιού στην Ελλάδα και το δεύτερο στην Αθήνα ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για 36χρονη Ελληνίδα που πρόσφατα είχε ταξιδέψει σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας. Μετά την επιστροφή της στη χώρα, εμφάνισε ήπια συμπτώματα.

Η 36χρονη είναι καλά στην υγεία της και νοσηλεύεται σε απομόνωση στο “Αττικόν” νοσοκομείο. Το περιστατικό διαγνώστηκε στο εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, γνωστοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Η νέα ενημέρωση θα γίνει μετά το τέλος της συνεδρίασης, στις 12:30 στο υπουργείο Υγείας, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Στο μεταξύ, αρνητικά βγήκαν τέσσερα βραδινά δείγματα από παιδιά, τα οποία σχετίζονταν με το νοσηλευόμενο παιδί στο ΑΧΕΠΑ, τον γιο της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη, που είναι το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments