Διεθνή

Βουλγαρία ενίσχυση συνόρων: Ενδελεχείς έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας

Βουλγαρία ενίσχυση συνόρων: Ενδελεχείς έλεγχοι και μέτρα ασφαλείας
Βουλγαρία ενίσχυση συνόρων: Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ επεσήμανε "ότι υπάρχουν πληροφορίες για συνωστισμό για αυτό ενισχύονται στο μέγιστο οι έλεγχοι στα σύνορα".

Βουλγαρία ενίσχυση συνόρων: Η χώρα ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού ομάδες μεταναστών από τη γειτονική χώρα άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ. “Έχουμε πληροφορίες για συνωστισμό. Ενισχύουμε στο μέγιστο τους ελέγχους στα σύνορα”, επεσήμανε ο Μπορίσοφ στη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης, ενώ πρόσθεσε ότι προγραμματίζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Νωρίτερα πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι εκατοντάδες μετανάστες έχουν αναχωρήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αφού ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Υπενθυμίζεται ότι από την αιφνίδια κίνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκτελώντας το σχέδιο του ωμού εκβιασμού του προς την Δύση και την ώρα που η Τουρκία μετράει δεκάδες νεκρούς στρατιώτες στην Ιντλίμπ ο Ερντογάν έδωσε εντολή να ανοίξουν τα σύνορα με τους πρόσφυγες να περνούν κατά εκατοντάδες προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Εκτός από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, και ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τούρκου προέδρου, Εμέρ Τσελίκ, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι πλέον σε θέση να συγκρατήσει την εντεινόμενη ροή των προσφύγων από τη Συρία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments