Αθλητισμός

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-0

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 2-0
Ρεάλ - Μπαρτσελόνα: Οι Καταλανοί έχασαν πολλές ευκαιρίες όταν τους παρουσιάστηκαν, οι Μαδριλένοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα από το 60' και με γκολ του Βινίσιους στο 71' "τελείωσαν" τη Μπαρτσελόνα. Ο Μαριάνο στο 92' έδωσε τη χαριστική βολή.

Ρεάλ – Μπαρτσελόνα: Ποιος θα το ‘λεγε, Βινίσιους και Μαριάνο ήταν αυτοί που με δύο γκολ οδήγησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στον θρίαμβο με 2-0 επί της Μπαρτσελόνα στο clasico και την οδήγησαν στο +1 απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο. Ο μεν Βινίσιους είχε εκνευρίσει την εξέδρα με την αναποτελεσματικότητά του. Κινητικός, με πολλές κούρσες, ταλαιπωρούσε μεν την άμυνα της Μπαρτσελόνα, όταν όμως έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή τα θαλάσσωνε. Άσχημες επιλογές και στα τελειώματά του προς την αντίπαλη εστία και στην τελική του πάσα προς τους συμπαίκτες του.

Ο Ζιντάν τον κρατούσε στο παιχνίδι διότι γνώριζε πως δεν υπάρχει στο ρόστερ του άλλος winger σαν αυτόν. Άλλος που να μπορεί με την ταχύτητά του να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα και να πατήσει τόσο εύκολα στην περιοχή. Κάποια στιγμή θα γινόταν η φάση.

Και έγινε: στο 70’ σε μια από τις γνωστές του «μπούκες», ο Βραζιλιάνος δεν επέλεξε να πασάρει όπως έκανε τις περισσότερες φορές. Με εσωτερικό φάλτσο θέλησε να απειλήσει ο ίδιος. Η μπάλα κόντρα σε αμυντικό, άλλαξε πορεία, κατέληξε στα δίχτυα και έφερε… έκρηξη στο Μπερναμπέου. Φιλί στο «στέμμα» από τον σκόρερ και η Ρεάλ μπροστά στο σκορ με 1-0, είκοσι λεπτά πριν το φινάλε.

Κι ενώ νωρίτερα είχε δει τον Κουρτούα να κρατάει το μηδέν στις ευκαιρίες της Μπαρτσελόνα, με κυριότερη ένα τετ α τετ του Μέσι απ’ αυτά που ο Αργεντινός δεν χάνει ποτέ. Η Μπάρτσα σοκαρίστηκε, δεν κατάφερε επί της ουσίας να απειλήσει ποτέ με την ισοφάριση και στο τελευταίο δεκάλεπτο ανέβηκε όλη ψηλά. Αφήνοντας πολλά κενά στην άμυνα.

Ένα απ’ αυτά το εκμεταλλεύτηκε ο Μαριάνο Ντίας μόλις στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Μπαίνοντας σαν αλλαγή για καθυστερήσεις, ο Δομινικανός έφυγε στην κόντρα επίθεση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Τερ Στέγκεν και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Το clasico πήγε στη «βασίλισσα», που έβγαλε αντίδραση μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεπερνώντας με έναν βαθμό την Μπαρτσελόνα, σε μια «μάχη» που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το φινάλε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments