Διεθνή

Μεταναστευτικό Εμανουέλ Μακρόν: Στηρίζει την Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος

Μεταναστευτικό Εμανουέλ Μακρόν: Στηρίζει την Ελλάδα ο Γάλλος πρόεδρος
Μεταναστευτικό Εμανουέλ Μακρόν: Ο πρόεδρος της Γαλλίας στηρίζει την Ελλάδα και με ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει ότι είναι πρόθυμος να βοηθήσει στην υπεράσπιση των συνόρων.

Μεταναστευτικό Εμανουέλ Μακρόν: Από την πρώτη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός φάνηκε η άριστη σχέση που έχει με την Γαλλική πλευρά. Δεν είναι τυχαίο ότι το πρώτο ταξίδι του του πρωθυπουργού μετά την εκλογή του ήταν στο Παρίσι για να συναντηθεί με τον Εμάνουελ Μακρόν. Οι διπλωματικές σχέσεις των δυο χορών είναι πολύ καλές κάτι που φαίνεται σε κάθε ευκαιρία.

Δεν είναι λίγες οι φορές που η Γαλλία έχει πάρει ξεκάθαρες θέσεις υπέρ της Ελλάδας σε ότι έχει να κάνει με την Τουρκική προκλητικότητα. Τις τελευταίες μέρες τα πράγματα στη χώρα μας είναι δύσκολα. Ειδικότερα στον Έβρο καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να εισέλθουν στη χώρα μετά το άνοιγμα των Τουρκικών συνόρων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί καμία παραβίαση των συνόρων της. Την ίδια ώρα ζήτησε την στήριξη των Ευρωπαίων καθώς το μεταναστευτικό δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο τη χώρα μας. Από την πλευρά του ο Γάλλος πρόεδρος έκανε την αρχή δείχνοντας τη στήριξη του.

Ο Εμανουέλ Μακρόν με ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για αλληλεγγύη προς την Ελλάδα τονίζοντας πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παρασχεθεί ταχεία βοήθεια και για την προστασία των συνόρων. Το μήνυμα του Γάλλου προέδρου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, η Γαλλία είναι έτοιμη να συνεισφέρει στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για να τους παρασχεθεί ταχεία βοήθεια και για την προστασία των συνόρων. Πρέπει να δράσουμε μαζί για να αποφύγουμε μία ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments