Ελλάδα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Έβρος: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Έβρος: Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Έβρος: Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα, τόνισε από τις Καστανιές του Έβρου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν Έβρος: Την στήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών θεσμών έχει η Ελλάδα στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών συνόρων σύμφωνα με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» τόνισε χαρακτηριστικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

“Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα” είπε η πρόεδρος και στη συνέχεια υπογράμμισε πως όλοι οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα είναι τις επόμενες ημέρες σε διαρκή επικοινωνία προκειμένου να διασφαλιστεί η παροχή κάθε απαραίτητης υποστήριξης.

“Όσοι προσπαθούν να δοκιμάσουν την ενότητα της Ευρώπης, θα απογοητευτούν. Η Τουρκία δεν είναι εχθρός και οι άνθρωποι δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ασπίδα σε αυτούς τους καιρούς” κατέληξε η φον ντερ Λάιεν.

Σάρλ Μισέλ: Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά – Σημαντικό αυτό που κάνετε

Με τη σειρά του, ο Σαρλ Μισέλ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόνισε ότι είναι σημαντικό σε τέτοιες καταστάσεις «να μην βρισκόμαστε στις Βρυξέλλες αλλά στο πεδίο και να έχουνε την καλύτερη δυνατή αντίληψη του τι γίνεται στα σύνορα με την Τουρκία». Εξέφρασε τη στήριξη της ΕΕ στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και την φύλαξη των συνόρων με ομάδες ασφαλείας τις τελευταίες ημέρες. «Τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα και αυτό που κάνετε είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ελλάδα και είναι κρισιμης σημασίας για το μέλλον της ΕΕ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments