Οικονομία

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκτακτη σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών λόγω καθίζησης της αγοράς

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκτακτη σύσκεψη του υπουργείου Οικονομικών λόγω καθίζησης της αγοράς
Χρηματιστήριο Αθηνών: Το κακό κλίμα στις αγορές ανησυχεί τη κυβέρνηση, με το υπουργείο Οικονομικών να πραγματοποιεί εκτάκτως στις 12 σύσκεψη συζητώντας τρόπους αντιμετώπισης του μείζονος ζητήματος.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκτακτη σύσκεψη συγκαλείται στις 12 το μεσημέρι υπό τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Γιώργο Ζαββό αλλά και αρμόδιων παραγόντων του οικονομικού επιτελείου, με βασικό θέμα την πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Η ρηχή ελληνική αγορά απασχολεί την κυβέρνηση, δεδομένης της απότομης πτώσης των περασμένων ημερών, ειδικά σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές που επίσης έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Η χθεσινή αργία ωστόσο φαίνεται να βοήθησε την αγορά, αφού πριν από λίγο ο Γενικός Δείκτης «έγραφε» στο ξεκίνημα της συνεδρίασης κέρδη άνω του 6%.

Ακτίδα αισιοδοξίας τα σημερινά “νούμερα”

Σταθεροποιήθηκε το ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς πάνω από 6% με τζίρο ο οποίος ξεπερνά πάνω από πέντε φορές τις συνηθισμένες συναλλαγές. ( 32 εκατ. ευρώ ) Η ελληνική αγορά εμφανίζει την υψηλότερη αντίδραση από τις αναδυόμενες αγορές – ωστόσο η υεπρβολική πτώση της περασμένης εβδομάδας δικαιολογεί την εξίσου υπερβολική αντίδραση.

Η αγορά ήταν υπερπουλημένη τις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν υπήρχε μεγάλη πίεση από τους short. Ωστόσο, σύμφωνα με χρηματιστηριακές πηγές, την περασμένη εβδομάδα κάποιοι ξένοι επενδυτικοί οίκοι προχώρησαν σε δανεισμό ελληνικών μετοχών από αγορές οver the counter, μια τακτική η οποί βύθισε τις ελληνικές μετοχές. Το ίδιο εξάλλου συνέβη και στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Δεν αποκλείεται μάλιστα ένα μέρος της σημερινής ανόδου να αποδίδεται σε αγορές κάποιων οι οποίοι είχαν δανειστεί μετοχές. Πριν από λίγο, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 765,44 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 6,26%.

  • Ράλυ 13,50% για την Μπέλα στα 16,14 ευρώ.
  • Κέρδη 10,07% για την Eurobank στα 0,6235 ευρώ.
  • Άνοδος πάνω απο 9% για Εθνική και Alpha Βank στα 2,182 ευρώ και 1,402 ευρώ αντίστοιχα.
  • Ράλυ 11,39% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 2,20 ευρώ.
  • Ράλυ 9,93% για την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στα 6,64 ευρώ.
  • Κέρδη 6,90 % για τον Μυτιληναίο στα 7,27 ευρώ.
  • Κέρδη 8,80% για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 6,80 ευρώ.
  • Ράλυ για τον Σαράντη στα 7,65 ευρώ.

πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments