Ελλάδα

Έβρος μεταναστευτικό: Απετράπησαν σχεδόν 7.000 είσοδοι μόλις σε ένα 24ωρο

Έβρος μεταναστευτικό: Απετράπησαν σχεδόν 7.000 είσοδοι μόλις σε ένα 24ωρο
Έβρος μεταναστευτικό: Το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 24 άτομα.

Έβρος μεταναστευτικό: Περίπου 7.000 παράνομες είσοδοι απετράπησαν στην περιοχή του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν 24 συλλήψεις. Αναλυτικά σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το 24ωρο από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης 4 Μαρτίου έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης 5 Μαρτίου, στην περιοχή του Έβρου συνελήφθησαν 24 άτομα, με τους περισσοτέρους να προέρχονται από Αφγανιστάν και το Πακιστάν, ενώ εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες παράνομης εισόδου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, συνολικά για το πενθήμερο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (29/2) έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (5/3) ο απολογισμός στα σύνορα έχει ως εξής: Αποτράπηκε η παράνομη είσοδος μεταναστών και προσφύγων σε 34.778 περιπτώσεις, ενώ συνελήφθησαν 244 πρόσωπα. Εξάλλου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  σε δήλωσή του έκανε σαφές ότι με βάση την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Κυριακής οι άνθρωποι που εισέρχονται μετά την Κυριακή 1 Μαρτίου στη χώρα μας θα έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, δεν θα καταγράφονται και δεν θα μπορούν να θέσουν αίτημα ασύλου.

“Θα μεταφέρουμε τους ανθρώπους αυτούς από τον Έβρο και από τα νησιά μας , γιατί δεν μπορούν να καταθέσουν αίτημα ασύλου, στη Βόρεια Ελλάδα, στο στρατόπεδα Βασιλειάδη στις Σέρρες, σε προσωρινή κλειστή δομή, μέχρι να δρομολογηθεί η απέλασή τους” ανέφερε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί κλειστό κέντρο και κοντά στην Αθήνα, για το οποίο εξετάζονται δύο περιοχές που να έχουν πρόσβαση μέσω οδικών αξόνων σε αεροδρόμιο. «Ελπίζουμε αυτή η πίεση να φέρει καρπούς» τόνισε ο κ.Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments