Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σχεδόν το 15% της χώρας θα μολυνθεί από τον ιό – Κλειστά τα σχολεία

Κορωνοϊός Ελλάδα: Σχεδόν το 15% της χώρας θα μολυνθεί από τον ιό – Κλειστά τα σχολεία
Κορωνοϊός Ελλάδα: Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποιεί για αύξηση κρουσμάτων, συνιστά ψυχραιμία και άμεση λήψη μέτρων υγιεινής. Κλειστές παραμένουν σχολικές μονάδες.

Κορωνοϊός Ελλάδα: Την Πέμπτη 5 Mαρτίου ανακοινώθηκαν 22 ακόμη ασθενείς, όλοι τους συνταξιδιώτες του 66χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα. 21 από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ που έχουν έως τώρα ελεγχθεί, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31. Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος- εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά.

Ο  λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την άμεση λήψη μέτρων υγιεινής. Οι ειδικοί είναι βέβαιοι ότι τα κρούσματα θα αυξηθούν το επόμενο διάστημα

Ωστόσο οι ειδικοί προσβλέπουν στις υψηλές θερμοκρασίες που θα αποτρέψουν τον ιό να επεκταθεί ακόμα περισσότερο.«Υπολογίζουμε με τα μαθηματικά μας μοντέλα και με την ελπίδα ότι ο καιρός θα παίξει ρόλο στην αποφυγή της περαιτέρω διασποράς μπορεί να φτάσουμε το 10-15% του πληθυσμού που θα νοσήσει. Μπορεί όμως να είναι και το 5% αυτή την περίοδο και να αυξηθεί την επόμενη χρονιά και ειδικότερα τον χειμώνα». Παράλληλα στα νοσοκομεία λαμβάνουν έκτακτα μέτρα. Κοντέινερ θα λειτουργούν στους εξωτερικούς τους χώρους ως σημεία διαλογής ύποπτων κρουσμάτων.

O κ. Τσιόδρας, παρείχε διευκρινίσεις σχετικά με τον κορωνοϊό, αναφέροντας πως ο ιός δεν έχει παρουσιάσει μετάλλαξη, αλλά ούτε έχει δύο στελέχη

Ο κ. Τσιόδρας  πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί τόνισε. «Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο», είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ’ υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. «Δεν χρειάζεται κανένας πανικός», σημείωσε.

 

Όσον αφορά την ιχνηλάτηση έχουν ιχνηλατηθεί περισσότερες από 400 επαφές και έχει γίνει εργαστηριακός έλεγχος σε άτομα που πληρούσαν κλινικο – επιδημιολογικά κριτήρια. Αναμένουμε σημαντική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες εβδομάδες όπως σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας. «Τα καθ’ υπερβολή μέτρα που ανακοινώθηκαν σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο έχουν στόχο να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου σε αυτές τις κοινότητες» πρόσθεσε.

Την Πέμπτη 5 Mαρτίου ανακοινώθηκαν 22 ακόμη ασθενείς, όλοι τους συνταξιδιώτες του 66χρονου άνδρα από την Αμαλιάδα, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό στην Πάτρα. Όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κ. Τσιόρδας, τα 21 νέα κρούσματα είναι συνταξιδιώτες του 66χρονου, ο οποίος στις 27 Φεβρουαρίου επέστρεψε από προσκυνηματική εκδρομή σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Κλειστά τα σχολεία για προληπτικές απολυμάνσεις

Μετά τα κρούσματα στην Πάτρα, κλειστές θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και τα πανεπιστήμια σε Αχαϊα, Ηλεία και Ζάκυνθο έως την Παρασκευή 6 Μαρτίου. Ήδη στα περισσότερα σχολεία έχουν ξεκινήσει οι προληπτικές απολυμάνσεις. Στην Αττική κλειστές θα παραμείνουν οι εξής σχολικές μονάδες έως και τις 17 Μαρτίου:

  • 4ου ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 11ου ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
  • 14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments