Ελλάδα

Κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα: 46 άνθρωποι νόσησαν μέχρι στιγμής – Αναμένονται νέα μέτρα πρόληψης

Κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα: 46 άνθρωποι νόσησαν μέχρι στιγμής – Αναμένονται νέα μέτρα πρόληψης
Κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα: Όλο και αυξάνονται οι άνθρωποι που νοσούν από τον ιό, σήμερα το πρώτο κρούσμα στη Στερεά Ελλάδα, ενώ το 1135 λειτουργεί για πληροφορίες στους πολίτες.

Κρούσματα κορωνοϊού Ελλάδα: Έπειτα από την ανακοίνωση της Περιφέρειας για επιβεβαίωση κρούσματος κορωνοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται στα 46 συνολικά. Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο λόγος για άνδρα έναν 48 χρόνων.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 01:30 μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια, πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα, τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Επιπλέον σε σημερινή συνάντηση της κυβέρνησης για το ζήτημα του ιου στη χώρα μας, ετοιμάζεται καταλόγος με τις δαπάνες που θα χρειαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο οποίος θα υποβληθεί σε επόμενο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκειμένου αυτές να αφαιρεθούν από τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 2020.

Παράλληλα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα 07 Μαρτίου λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κορωνοϊό. Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 11.30 π.μ. προγραμματίστηκε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρατείνεται το κλείσιμο σχολείων, εκδρομών χώρων συνάθροισης κοινού για 14 ημέρες στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση έπειτα και από την εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών Εμπειρογνωμόνων αποφάσισε την παράταση των μέτρων αναστολής της λειτουργίας εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και χώρων συνάθροισης κοινού στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου για 14 ημέρες, την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκδρομών από και προς τις πληττόμενες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, καθώς και την αναστολή των οργανωμένων εκπαιδευτικών εκδρομών στο εξωτερικό μέχρι νεωτέρας.

 Επίσης όλες οι αθλητικές διοργανώσεις ανά τη χώρα στις οποίες συμμετέχουν ομάδες από Αχαΐα, Ηλιεία και Ζάκυνθο θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Τσιόδρας  σημείωσε ότι πρόκειται για αναμενόμενη διασπορά της νόσου σε ένα κλειστό «χώρο». Χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταγραφεί στη χώρα μας μετάδοση του κορωνοϊού από μη γνωστή πηγή.

Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνoϊό και να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών το επόμενο διάστημα, είπε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα, τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν καταρτίσει οι διαχειριστές των ενεργειακών υποδομών της χώρας για τον κορωνοϊό, ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 6 Μαρτίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών για την ενημέρωση των εργαζομένων τους, τα μέτρα πρόληψης καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που τυχόν απαιτηθούν σε περίπτωση όξυνσης του φαινομένου. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία του υπουργείου με τις εταιρείες, και γι’ αυτό ορίστηκε στέλεχος του ΥΠΕΝ ως σημείο επαφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments