Οικονομία

Κορωνοϊός πετρέλαιο: «Βουτιά» στις τιμές λόγω του ιού

Κορωνοϊός πετρέλαιο: «Βουτιά» στις τιμές λόγω του ιού
Κορωνοϊός πετρέλαιο: Ο κορωνοϊός έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης συνεπώς παρατηρείται και πτωτική τάση στις τιμές πετρελαίου.

Κορωνοϊός πετρέλαιο: Οι οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε ο νέος κορωνοιός παγκοσμίως είναι πολλές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πτώση  που σημειώνεται στις τιμές του πετρελαίου, υποχωρώντας σε χαμηλά πολλών ετών και με ενδοσυνεδριακές απώλειες πάνω από 6%, εν μέσω πληροφοριών ότι η συμμαχία ΟΠΕΚ+ δεν έχει καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία για νέες μειώσεις στην παραγωγή. Σύμφωνα με το protothema.gr η τιμή του μπρεντ έκανε βουτιά 6,4%, κάτω από τα 47 δολάρια το βαρέλι.

Παράλληλα η ίδια τάση σημειώθηκε και στην τιμή του αμερικανικού αργού  η οποία επεσε κάτω από τα 43 δολάρια το βαρέλι, με ενδοσυνεδριακή πτώση πάνω από 6%. Η μείωση των τιμών σύμφωνα με το δημοσιέυμα επιταχύνθηκε μετά τις πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενη ρωσική πηγή, ότι η Μόσχα δεν θα εγκρίνει περαιτέρω μείωση της παραγωγής, συναινώντας στην πρόταση των μελών του ΟΠΕΚ για πρόσθετο «μαχαίρι» στην προσφορά αργού κατά 1,5 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Επιπλέον σημειώνεται ότι  ο ΟΠΕΚ είχε προτείνει πρόσθετη μείωση κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα

Το πετρέλαιο έχει εισέλθει σε bear market, καθώς η επιδημία του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, με πολλούς αναλυτές να αναμένουν παρέμβαση του ΟΠΕΚ για στήριξη των τιμών.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments