Διεθνή

Ερντογάν – ΕΕ: Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος

Ερντογάν – ΕΕ: Χωρίς δηλώσεις αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Τούρκος πρόεδρος
Ερντογάν - ΕΕ: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ήταν απών από την συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, μετά τη συνάντηση.

Ερντογάν – ΕΕ: Ο Τούρκος πρόεδρος αποχώρησε άρον άρον από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και μάλιστα δεν παρευρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Ο Τούρκος πρόεδρος προβλεπόταν να συμμετάσχει στη συνέντευξη Τύπου, αλλά η τουρκική αυτοκινητοπομπή έφυγε άμεσα. Αυτό σίγουρα είναι ένα γεγονός που μας δείχνει το κλίμα και την εξέλιξη της συνάντησης, που από ότι φαίνεται δεν ήταν όπως τα περίμενε και επιθυμούσε ο Ερντογάν.

Κατά την συνέντευξη Τύπου, ο Σαρλ Μισέλ δήλωσε πως έγινε ένα καλό σημείο εκκίνησης για την επανέναρξη των συνομιλιών, αλλά δεν υπήρξε καμία συμφωνία.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας με επικεφαλής τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ, που θα αναλάβει έναν εκτενή διάλογο με ομάδα υπό την ηγεσία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να διασαφηνίσουν τα σημεία της τρέχουσας συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό και να εντοπίσουν αν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως είναι θετικό να παραμένουν ανοιχτά τα κανάλια επικοινωνίας και πρόσθεσε: “Οι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια, όπως και η Ελλάδα, αλλά και η Τουρκία”. Όπως είπε, υπήρξαν διαφωνίες, ωστόσο οι δύο πλευρές επιδόθηκαν “σε έναν καλό και εποικοδομητικό διάλογο”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments