Πολιτισμός

Βραβεία Χορν 2020: O Γιωργής Τσουρής είναι ο φετινός νικητής

Βραβεία Χορν 2020: O Γιωργής Τσουρής είναι ο φετινός νικητής
Βραβεία Χορν 2020: Ο ηθοποιός Γιωργής Τσουρής είναι ο 20ός καλλιτέχνης που φορά τον σταυρό του Δημήτρη Χορν, ενώ λαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ.

Βραβεία Χορν 2020: Για το ρόλο του στην παράσταση «170 τετραγωνικά (Moonwalk)» η οποία φιλοξενήθηκε στο «Από Μηχανής Θέατρο», βραβεύτηκε ο ηθοποιός και συγγραφέας Γιωργής Τσουρής. Ειδικότερα, ο ανωτέρω ηθοποιός  είναι ο 20ός καλλιτέχνης που φορά τον σταυρό του Δημήτρη Χορν, ενώ λαμβάνει και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ. Επιπλέον συνυποψήφιοι στα βραβεία του κ. Τσουρή ήταν ο Αυγουστίνος Κούμουλος,  ο Έκτορας Λιάτσος, ο Βασίλης Μαγουλιώτης και ο Μιχαήλ Ταμπακάκης, ενώ στην κριτική επιτροπή ήταν οι Κώστας Γεωργουσόπουλο, Σταμάτη Φασουλή, Ξένια Καλογεροπούλου, Λυδία Κονιόρδου και Αντιγόνη Καράλη.

Βιογραφικό του Γιωργή Τσουρή

Ο Γιωργής Τσουρής γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1986. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Ασχολήθηκε με την μουσική και το τραγούδι από πολύ μικρή ηλικία και σπούδασε πιάνο, κλασσικό τραγούδι, ανώτερα θεωρητικά και κλαρινέτο. Eπιπλέον διετέλεσε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων για 5 χρόνια. Εργάστηκε ως ηθοποιός στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, σε 18 συνολικά παραγωγές χειμερινές και καλοκαιρινές, δουλεύοντας με σημαντικούς σκηνοθέτες του Αθηναϊκού θεάτρου

Σημειώνεται πως τα βραβεία Χορν είναι εμπνευσμένα από τον μεγάλο Δημήτρη Χορν ο όποιος ίδρυσε με τη σύζυγό του Άννα Γουλανδρή το Ίδρυμα Γουλανδρή – Χορν, σκοπός του οποίου είναι η μελέτη του ελληνικού πολιτισμού. Η Πολιτεία του απένειμε το Χρυσό Σταυρό Γεωργίου Α’. Πέθανε στις 16 Ιανουαρίου του 1998, ύστερα από πολύμηνη ασθένεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments