Ελλάδα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Νέο κρούσμα στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” – Συνολικά 90 τα κρούσματα στη χώρα

Kορωνοϊός Ελλάδα: Νέο κρούσμα στο  νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” – Συνολικά 90 τα κρούσματα στη χώρα
Kορωνοϊός Ελλάδα: Πρόκειται για έναν 70χρονο που βρέθηκε θετικός στον ιό, αφού προσήλθε χθες Τρίτη στο νοσοκομείο με αρχική εκτίμηση λοίμωξη του αναπνευστικού και νοσηλεύτηκε παράλληλα με άλλους πέντε ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο.

Kορωνοϊός Ελλάδα: Σε επαγρύπνηση το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μετά από κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίστηκε σε  70χρονο άνδρα, οποίος αφού προσήλθε χθες Τρίτη 10 Μαρτίου στο νοσοκομείο με αρχική εκτίμηση λοίμωξη του αναπνευστικού και νοσηλεύτηκε παράλληλα με άλλους πέντε ασθενείς στο ίδιο δωμάτιο, βρέθηκε τελικά θετικός στον κορωνοϊό. Ειδικότερα ο άνδρας δεν είχε ιστορικό έκθεσης σε κορωνοϊό και έτσι ήρθε σε επαφή με γιατρούς χωρίς να φορά μάσκα.

Αφού ο 70χρονος υποβλήθηκε σε εξετάσεις, εισήχθη για νοσηλεία σε πεντάκλινο δωμάτιο. Ωστόσο  ύστερα από εκτίμηση γιατρού, δείγμα του ασθενή εστάλη στο Παστέρ για έλεγχο για κορωνοϊό με τα αποτελέσματα να βγάζουν θετικό στον ιό τον ηλικιωμένο άνδρα. Σε καραντίνα έχει τεθεί ολόκληρο το νοσοκομείο, τόσο γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, όσο και οι υπόλοιποι ασθενείς που βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο με τον 70χρονο.

Μέχρι  στιγμής 90 τα κρούσματα στη χώρα μας

Την ίδια στιγμή στα 90 ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να μένουν κλειστά για 14 ημέρες σχολειά, πανεπιστήμια, φροντιστήρια καθώς και να αναστέλλονται κάθε είδους εκδηλώσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των επιβεβαιωμένων περιστατικών εκδηλώνει ήπια συμπτώματα είτε νοσηλεύονται είτε βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση. Ανάμεσα στα 84 περιστατικά, είναι και δύο ανήλικοι, ο 9χρονος γιος της «ασθενούς μηδέν» στη Θεσσαλονίκη και ακόμη ένα παιδί. 

Η αυξημένη δραστηριότητα που καταγράφεται τις τελευταίες έξι ημέρες, και η οποία είχε ως επίκεντρο τη Δυτική Ελλάδα και τα «εισαγόμενα» κρούσματα από το Ισραήλ, σημείωσε μια καμπή, μία κομβική μετάβαση, την οποία επισήμανε προχθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Παθολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

 Το υπουργείο Υγείας όρισε μία λίστα νοσοκομείων σε όλη τη χώρα στα οποία θα απευθύνονται τα «ύποπτα» κρούσματα που θα μπορούν να υποβάλλονται σε διάγνωση και αντιμετώπιση

Τα 13 νοσοκομεία αναφοράς για ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού είναι τα ακόλουθα:

1. ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,

2. ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

3. Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,

4. ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

5. Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,

6. Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης,

7. ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

8. Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας,

9. ΓΝ Λαμίας

10. Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,

11. Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

12. Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,

13. ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments