Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – 25η θέση στα κρούσματα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Τα μέτρα του Υπουργείου Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση – 25η θέση στα κρούσματα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η χώρα μας βρίσκεται στην 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη την ώρα που εγκαινιάζεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε σχολεία, πανεπιστήμια και ΙΕΚ της χώρας.

ΚορωνοϊόςΕλλάδα: Η χώρα μας με 117 κρούσματα βρίσκεται στην 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19. Ειδικότερα, την πρώτη δεκάδα αποτελούν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800). Στην κατάταξη με βάση τους θανάτους από τη νόσο, στην κορυφή βρίσκεται η Κίνα (3.177) και ακολουθεί η Ιταλία (1.016).

Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και πανεπιστήμια για 14 ημέρες και για τον λόγο αυτό ξεκινά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αρχικά από την Γ’ Λυκείου και σταδιακά θα συνεχίσει και στις επόμενες τάξεις

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στην ΕΡΤ: «Εγκαινιάζουμε σήμερα νέα ψηφιακά εργαλεία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα οποία οργανώθηκαν άμεσα για να εξυπηρετήσουν τις έκτακτες ανάγκες που προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών, εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Η παρούσα κρίση μάς έφερε ενώπιον μίας πρόκλησης: να δράσουμε γρήγορα, ώστε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την επαφή των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών μας με την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και να αξιοποιήσουμε παράλληλα τη δυνατότητα για περαιτέρω καλλιέργεια και εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Απευθυνόμαστε σε κάθε εκπαιδευτικό, σε κάθε μαθητή-σπουδαστή-φοιτητή, σε κάθε γονέα, καλώντας τους όλους να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και να αποκομίσουν όλα τα οφέλη που μπορεί να τους προσφέρει. Έχουν να γίνουν πολλά, αλλά μπορούμε με τη συμβολή όλων μας. Ευχαριστώ θερμά τους παρόχους των νέων, δωρεάν, ψηφιακών εργαλείων, αλλά και όσους εργάστηκαν άοκνα, ώστε σε λίγες μέρες να ετοιμαστεί η υποδομή μίας καινοτόμου εκπαιδευτικής εμπειρίας. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία, βγαίνοντας νικητές».

  • Σχολεία: Το Υπουργείο θα διαθέσει σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, ξεκινώντας από την Γ’ Λυκείου ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα για την πραγματοποίηση μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης από τους εκπαιδευτικούς. Η πρώτη πιλοτική εφαρμογή θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Μετά την εφαρμογή της στη Γ’ Λυκείου, η σχετική πλατφόρμα θα διατεθεί σταδιακά και στις λοιπές τάξεις των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της χώρας.
  • ΙΕΚ: Εδώ και χρόνια, τα Δημόσια ΙΕΚ χρησιμοποιούν ψηφιακές πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, οι οποίες έχουν εξελιχθεί σημαντικά το τελευταίο έτος και μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάρτηση του εκπαιδευτικού υλικού ανά θεματική ενότητα.
  •  Θα δοθεί προτεραιότητα στη δοκιμαστική εφαρμογή της σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης για τα θεωρητικάμαθήματα.
  • Πανεπιστήμια: Το Υπουργείο θα διαθέσει στα Πανεπιστήμια από την ερχόμενη εβδομάδα δύο ψηφιακές πλατφόρμες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διαδραστικής-ψηφιακής μάθησης (προκειμένου να τις αξιοποιήσουν κατά την επιλογή και σύμφωνα με τις ανάγκες τους).

Μια νέα καμπάνια ξεκίνησε στα Social Media προκειμένου να μείνει ο κόσμος στο σπίτι και να βοηθήσει στο να μην εξαπλωθεί ο ιός

Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση πήρε τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού. Αρχικά ακυρώθηκαν όλες οι μαζικές δραστηριότητες όπως συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις. Τα σχολεία έκλεισαν και αρκετές επιχειρήσεις έχουν ενημερώσει τους εργαζόμενους να ασκούν τα καθήκοντά τους από το σπίτι.Η γενικότερη οδηγία που υπάρχει είναι να μένει ο κόσμος στο σπίτι και να περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος την Τετάρτη στον ελληνικό λαό, ζήτησε κατανόηση και τήρηση των μέτρων από τους πολίτες. «Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments