Ελλάδα

Κορωνοϊός φροντιστήρια: Πρώτες συλλήψεις για παράβαση των μέτρων

Κορωνοϊός φροντιστήρια: Πρώτες συλλήψεις για παράβαση των μέτρων
Κορωνοϊός φροντιστήρια: Γεγονός είναι οι πρώτες συλλήψεις στην Ελλάδα για παράβαση των μέτρων του κορωνοϊού.

Κορωνοϊός φροντιστήρια: Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί κορωνοϊού ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα, οι Αρχές προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις για παραβίαση των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό που αφορούν στην αναστολή κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητας για δυο βδομάδες. Πρόκειται για τέσσερις περιπτώσεις παράδοσης μαθημάτων σε φροντιστήρια, μία στα Ιωάννινα και τρεις στα Γρεβενά, καθώς και για κατ’ οίκον διδασκαλία σε περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιό του προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, ζητεί την άμεση παρέμβασή τους όταν διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παραπέμπει στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί για να αποτραπεί η διάδοση της νόσου.

Έως ισόβια στους παραβάτες:

Ο γνωστός δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη, χαιρέτησε την απόφαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, να επεμβαίνει η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης στα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Όπως έφερε ως παράδειγμα, εάν κάποιο γυμναστήριο παραμείνει ανοικτό, παρά τις προειδοποιήσεις και κάποιος πελάτης νοσήσει, η ποινή που προβλέπεται είναι από 10 έως 15 έτη, μη εξαγοράσιμη. Εάν μάλιστα, πεθάνουν οι πολίτες από τον κορωνοϊό που κόλλησαν στο γυμναστήριο του παραδείγματος, οι υπεύθυνοι κινδυνεύουν μέχρι και ισόβια.

Στην 25η θέση η Ελλάδα σε κρούσματα:

Η χώρα μας με 117 κρούσματα βρίσκεται στην 25η θέση στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών, όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19. Ειδικότερα, την πρώτη δεκάδα αποτελούν η Κίνα (80.814), η Ιταλία (15.113), το Ιράν (10.075), η Νότια Κορέα (9.979), η Ισπανία (3.146), η Γαλλία (2.876), η Γερμανία (2.745), οι ΗΠΑ (1.762), η Ελβετία (868) και η Νορβηγία (800). Στην κατάταξη με βάση τους θανάτους από τη νόσο, στην κορυφή βρίσκεται η Κίνα (3.177) και ακολουθεί η Ιταλία (1.016)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments