Κόσμος

Ρουμανία κορωνοϊός: Στα 158 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα

Ρουμανία κορωνοϊός: Στα 158 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα
Ρουμανία κορωνοϊός: Συνολικά 15.546 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους, με τη χώρα να τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εντός ημερών.

Ρουμανία κορωνοϊός: Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού που ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 158, ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας (GCS) στη Ρουμανία. Συνολικά 19 νέα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Άραντ, το Ίλφοβ,τη Βαλτσέα, την Τιμισοάρα, το Βουκουρέστι, την Κλουζ-Ναπόκα, το Μπουζάου, το Σαλάι και τη Σουτσεάβα. Οι ασθενείς είναι ηλικίας μεταξύ 19 και 54 ετών και, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες Αρχές, οι περισσότεροι είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, την Αυστρία και τη Γερμανία.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς του Βουκουρεστίου και άλλων πόλεων και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία καθώς είναι αντιμετωπίσιμη

Σημειώνεται ότι η Ρουμανία τίθεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Ρουμάνο Πρόεδρο Κλάους Γιοχάνις προ δύο ημερών, μετά την τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Λούντοβιτς Όρμπαν.

Ο κ. Γιοχάνις υπογράμμισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κατανομή νέων σημαντικών πόρων για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. «Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να διαθέσει περισσότερα χρήματα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, θέτοντας έτσι στη διάθεσή της όλα τα απαραίτητα μέσα για να χειριστεί με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την κρίση που δημιουργείται από τον κορωνοϊό», επισήμανε ο κ. Γιοχάνις.

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments